Zde může být vaše reklama.

Životní zápas Martina Sladkého a Sigma porazila Almaty 2:0!

Životní zápas Martina Sladkého a Sigma porazila Almaty 2:0!

09. 08. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Přesvědčivé vítězství 2:0 v prvním pohárovém zápase doma s Almaty, Pilař v základu, vyloučení kapitána Vepřeka, ale i hvězda Aršavin dokonale vymazán Sladkým, který navíc přidal výstavní gól. Sigma vkročila do pohárové Evropy vítězně, a s nadějí vyhlíží odvetu v Kazachstánu.

SK Sigma Olomouc - FC Karjat Almaty 2:0 (1:0)

obi banner

Olomouc vstoupila do utkání velmi aktivně, a prakticky celý první poločas svého soupeře tlačila. Jedním z hlavních úkolů bylo ubránit Andreje Aršavina, se kterým běhal po hřišti jako stín Martin Sladký, a pokud už se bývalý ruský reprezentant dostal do šanci, Sladký ji bezpečně znehodnotil. Týž hráč potom po sérii šancí Olomouce poslal obloučkem míč v 21. minutě poprvé do sítě a Olomouc vedla 1:0.  Kdyby to ale o deset minut bylo 3:0, nemohl by se nikdo v hledišti příliš divit - vyostřené utkání pak vidělo ve 37. minutě první červenou kartu, když unikajícího Václava Pilaře fauloval na hranici pokutového území Sujumbajev, a i přes protesty putoval do sprch.

Druhý gól na pak čekal krátce po změně stran právě na Václava Pilaře - zcela osamocen před vápnem využil rychle chyby hostující obrany a Olomouc vedla 2:0. Krátce nato rozvlnil síť Almaty Nešpor, branka ale kvůli ofsajdu nebyla uznána. Pokračoval festival olomouckých šancí, v 68. minutě zápasu ale dostal druhou žlutou kartu Michal Vepřek za konflikt s Ismaelem, a tato ztráta vrátila Almaty do hry. Během krátké chvíle zahrávali hráči Karjatu hned dvě nebezpečné standartky z hranice vápna, domácí svatyně ale zůstala nedobyta a naopak mohlo udeřit na druhé straně; Martin Hála proběhl celé hřiště, chtěl ale zakončit sám a nevyužil možnosti přihrát zcela volnému Zahradníčkovi, a šanci zahodil.

Branky: 21. Sladký, 50. Pilař
SK Sigma Olomouc: Buchta – Vepřek (C), Jemelka, Štěrba, Sladký – Houska, Kalvach – Falta, Plšek (85. Yunis), Pilař (64. Hála) – Nešpor (75. Zahradníček)
FC Kajrat Almaty: Plotnikov – Sujumbajev, Elek, Politevič, Bateau, Lunin – Aršavin (53. Kuat), Juan Felipe, Isael – Islamchan (79. Iličevič), Eseola (57. Eppel)

-vb-

Další články