Zde může být vaše reklama.

Do Olomouce přichází Zbyněk Irgl, prozatím na měsíční hostování

Do Olomouce přichází Zbyněk Irgl, prozatím na měsíční hostování

01. 01. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

První lednový den je oficiálně potvrzen příchod zkušeného útočníka Zbyňka Irgla do olomouckého hokejového klubu, prozatím do konce ledna. Sedmatřicetiletému útočníkovi, který sbíral zkušenosti i v ruské KHL nebo národním týmu, bylo vyřízeno měsíční hostování na Hané. Opačným směrem, tedy do Třince, míří také prozatím na měsíc Roman Vlach.

luneta banner

Zbyněk Irgl je účastníkem hned pěti světových šampionátů, reprezentační kariéru uzavřel v roce 2013. Na světových turnajích odehrál 32 utkání a zaznamenal 14 kanadských bodů.

Sedmatřicetiletý Zbyněk Irgl, který působí u Ocelářů čtvrtou sezonu, nastoupil v probíhajícím ročníku do 33 utkání, ve kterých si připsal 10 kanadských bodů za 5 gólů a stejný počet asistencí. Postupem času však dostával vicemistr světa z roku 2006, který strávil sedm let své kariéry v Kontinentální hokejové lize, stále méně prostoru na ledě.

"V poslední době se nám nabízelo několik variant trejdů. My jsme hledali hráče na pozici centra a nabízel se nám Roman Vlach, který je kreativní a má výborné bruslení. Zbyňka jsme se rozhodli vyměnit, protože věříme, že změna prostředí bude pro něho vzpruhou, která ho nakopne k výkonům, jaké předváděl v dřívějších dobách," vysvětlil pro oficiální třicenký klubový web pozadí novoroční rošády sportovní ředitel Třince Jan Peterek.

-ms-

Další články