Zde může být vaše reklama.

Dokonalý obrat v sérii! Mora zvládla nastavení a vede na zápasy 2:1

Dokonalý obrat v sérii! Mora zvládla nastavení a vede na zápasy 2:1

22. 03. 2019 - 00:00

Úvodní krutá porážka na plzeňském ledě 8:1 byla zřejmě pro Kohouty takovým budíčkem, že zbytek série hrají se Západočechy vyrovnané partie a nyní se po zvládnutém prodloužení dostali dokonce do vedení 2:1 na zápasy. Olomouc ve třetím utkání vedla už 2:0, plzeňské vyrovnání ale Kohouty do kolen nesrazilo a druhou výhru si připsali v prodloužení!

ČF3: HC Olomouc - HC Škoda Plzeň 3:2 p.p. (1:0, 1:1, 0:1 - 0:1)

První třetina přinesla velmi napínavý průběh a zejména parádní ofenzivní hokej. Hanáci se bleskově hned v rámci první minuty duelu ujali zásluhou blafáku Jakuba Galvase vedení, které ani přes obrovskou snahu Plzeňští nakonec nestačili během dvaceti minut stáhnout. Olomouc totiž překvapivě měla menší převahu nad svým favorizovaným soupeřem, další trefu ale taktéž nestačila vstřelit.

Druhá třetina nabídla znovu parádní hokejovou podívanou. Plzeň se dokázala Hanákům v mnoha herních činnostech bezpečně vyrovnat a ba naopak, častokrát zvládala Kohouty i přehrávat. Vytouženého vyrovnání se však nedočkali, to Olomouc zvládla v oslabení přidat druhou trefu. Dvě sekundy před sirénou se ale hosté dočkali veledůležité kontaktní trefy.

Třetí třetina přinesla velmi zajímavý hokej, který už však byl relativně svázán taktickými pokyny. Hanáci se dlouhou dobu sice srdnatě bránili soupeřově tlaku, jenomže necelých pět minut před sirénou přišel na řadu Indrákův úder, který vyplynul z nenápadné akce. Na řadu tak přišlo prodloužení, v němž měli dlouho mírně navrch Kohouti, a díky nádherné trefě Aleše Jergla nakonec získali vytoužené druhé vítězství v sérii.

Branky a nahrávky:

1. J. Galvas (Burian), 40. Strapáč (Irgl), 79. Jergl (Ostřížek) - 40. V. Němec (Kracík), 56. Indrák

HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Škůrek, Vyrůbalík (C), J. Galvas, Ondrušek (A), Dujsík, Švrček, Matai – Jergl, J. Knotek (A), Ostřížek – Irgl, Strapáč, Burian – Skladaný, Nahodil, Laš – Holec, Kolouch, J. Káňa.

HC Škoda Plzeň: Frodl (Miltchakov) – Jones, Moravčík, Čerešňák, Allen, Vráblík, Pulpán, L. Kaňák – Gulaš (C), Jan Kovář (A), Pour – Eberle, Kodýtek, Straka – Indrák (A), Kracík, V. Němec – Stach, Preisinger, Nedorost.

Další články