Zde může být vaše reklama.

Galvas se poprvé v extralize trefil, na Třinec to bohužel nestačilo

Galvas se poprvé v extralize trefil, na Třinec to bohužel nestačilo

15. 02. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Po reprezentační přestávce se znovu rozěbehla hokejová extraliga a poslala Kohouty na led Třince. Favorizovaní domácí berou tři body, Olomouc ale podala srdnatý výkon a nechybělo moc, aby ke konci vyrovnala. Svůj první extraligový gól vstřelil mladý obránce Galvas, a osud tomu chtěl, že se povedlo zrovna proti tátově Třinci.

HC Oceláři Třinec - HC Olomouc 3:2 (1:0, 2:0, 0:2)

Překvapivě bez Konráda a s Falterem v brance se o desítku bojující Olomouc představila v Třinci. Seriál o vzájemných soubojích Jakuba a Lukáše Galvasových psal svůj třetí díl, a na konci mohli být spokojeni oba - jeden se třemi body, druhý s premiérovým gólem. Skóre otevřel Bohumil Jank, který jen tak nevěděl co s pukem, z dálky vystřelil a nachytal Faltera v nedbalkách - 1:0. Následoval třinecký tlak, Olomouc ale další gól v první třetině nepřipustila.

Další dva góly Ocelářů ale přišly ve druhé části hry; nejprve Kamil Kreps, a potom Zbyněk Irgl zvýšili na už hrozivých 3:0. Olomouc působila v těchto částech zápasu odevzdaně a ani si nevytvářela šance.

Třetí třetina ale ukázala jiné Kohouty: z brejku neprve snížil Holec, chvíli před koncem pak pozdní tlak hostů korunoval gólem starší dorostenec Galvas, vyrovnat už ale Olomouc nestihla.

Branky a nahrávky: 15. Jank (Dravecký, Roth), 34. Kreps (Krajíček, Rákos), 37. Irgl (Adamský, M. Doudera) – 49. Holec (Rašner, Škůrek), 56. J. Galvas

HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – L. Galvas, Roth, Jank, Krajíček, M. Doudera, Nosek, Linhart, L. Doudera – Rákos, Kreps, Netík – Adamský (A), Kane, Irgl (C) – Klimenta, Redenbach, Petružálek (A) – Jašek, Marek Růžička, Dravecký. Trenér: Vladimír Kýhos.

HC Olomouc: Falter (Laco) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), Jaroměřský, J. Galvas, Rašner – Laš, Knotek (A), Fořt – Burian, Sundher, Eberle – Holec, Vlach, T. Mikúš – Matai, Mrázek, Kotala – Rác.
Trenér: Zdeněk Venera.

Další články