Zde může být vaše reklama.

HC Boskovice hledá kluky: Jaké je hostování ve "venkovském" týmu?

HC Boskovice hledá kluky: Jaké je hostování ve "venkovském" týmu?

30. 11. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Vedení boskovického hokejového klubu shání kluky. Nejlépe ty, kteří příliš často nehrají ve svém domovském oddíle, a hrát chtějí. „V tuto chvíli máme v Boskovicích v dorostu sedmnáct hráčů, v mladších žácích dvanáct a ve straších žácích pouze devět kluků,” říká manažer klubu Petr Šebek.

luneta banner

Jestliže je mnohdy ve „větších” klubech v žákovských kategoriích přetlak hráčů a někdy tedy zápasy nehrají všichni, řešením může být právě hostování. Dítě chodí na tréninky dál ve svém městě, zápasy ale hraje za druhý klub. Z pozice rodiče je potom vcelku jedno, jestli s dítětem dojíždí na zápasy do Jastrzebie za Olomouc, nebo do Brna za Boskovice. „Jsme menší klub. Ale všichni trenéři tady mají béčkovou licenci, a klukům můžeme slíbit velmi mnoho času na ledě. Tolik by možná doma nedostali,” říká Šebek. Kromě zápasů s atraktivními soupeři, jako je Kometa Brno, Vsetín, Znojmo nebo Zlín se ovšem v Boskovicích lze spolehnout na patru. Přesto nelze Boskovice považovat za nějaké nazdárky z vesnice. I v tomto klubu vychovali celou řadu známých hráčů - Moskala z Komety, reprezentanta Jana Koláře, a mnohé další.

Warrior Brno - HC Boskovice 19:0. Ale hosté sklidili sympatie
Sobotní zápas staršího žactva mezi brněnským Warriorem a Boskovicemi připomínal mučení neviňátek. „Profesionální” brněnský tým, který má na Úvoze stadion přímo v areálu školy, nadupaní hráči se strojově přesnými kombinacemi, a proti němu desítka statečných boskovických kluků - jeden malý, druhý velký, třetí tlustý, čtvrtý obrýlený. Naprosto nesourodá směsice chlapců se ale bila do krve a nedala proti zdatnějšímu soupeři píď ledu zadarmo. Sklidila potlesk celého stadionu. Právě takhle ale vznikají zdravé sociální vazby. „Že jeden zaskočí za druhého. Že si musejí v šatně pomoci, protože ten mladší si neumí zavázat brusle,” říká manažer Šebek.  Všichni zájemci o hostování v boskovickém hokejovém klubu jsou vítaní, ozvat se mohou na vedení klubu.
Vlastimil Blaťák

Další články