Zde může být vaše reklama.

Hokejista Poruby Vladimír Luka napadl v Šumperku zezadu pěstí diváka

Hokejista Poruby Vladimír Luka napadl v Šumperku zezadu pěstí diváka

18. 01. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Těžko uvěřitelný incident se odehrál během utkání druhé hokejové ligy mezi Šumperkem a Porubou. Po sérii bitek na ledě v závěru utkání napadl hráč hostujícího celku Vladimír Luka diváka. Podle dostupného videa přitom udeřil zezadu diváka, který jen poklidně procházel kolem.

Vypjaté utkání provázela série potyček na ledě. Foto: www.dracisumperk.cz

Kritickému momentu předcházela série potyček na ledě. Hráči hostující Poruby, průběžně vedoucího celku soutěže, podle všeho neunesli prohru 2:5 a iniciovali několik šarvátek. Během zápasu byl například celkem pětkrát brutálně napaden bývalý olomoucký forvard Lukáš Králík, nyní hájící barvy Draků ze Šumperka.

Napjatá atmosféra pak vygradovala v samotném závěru. Útočník Poruby Vladimír Luka byl právě na cestě do šaten, kam předčasně zamířil ze střídačky, když znenadání napadl zezadu fanouška u mantinelu ranou pěstí. „Vedení klubu si celého incidentu všimlo až po zápase ze záznamu utkání. Nerad bych dělal nějaké závěry a rozbory, záznam je pořízen z velké dálky a není průkazný. Je z něj ale vidět, že pan Luka se zničehonic otočil, udělal krok směrem z tunelu ven a dal pěstí nicnetušícímu člověku, který procházel směrem k toaletám bez jakéhokoliv zájmu o případný incident s hráčem,“ uvedl pro Mladou Frontu ředitel šumperského hokejového klubu Vladimír Velčovský.

Podle názoru zástupců hokejového klubu utkání nezvládl hlavní rozhodčí, který v poslední třetině rozdal celkem 116 trestných minut.

-vb-

 

Další články