Zde může být vaše reklama.

Horečkami zdecimovaná Olomouc podlehla Chomutovu 1:3

Horečkami zdecimovaná Olomouc podlehla Chomutovu 1:3

03. 01. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Vstup do Nového roku se hokejistům Olomouce nevydařil a nadále se pohybují na příčkách, které hrozí baráží. Horečkami zdecimovaný tým ve značně improvizované sestavě zápas s Chomutovem nezvládl a před poloprázdným stadionem prohrál 1:3, když čestný gól domácích padl až v samotném závěru.

HC Olomouc - Piráti Chomutov 1:3 (0:2, 0:0, 1:1)

 
Pětatřicáté extraligové kolo přivedlo do Olomouce Piráty z Chomutova, a zápas měl především kvůli rozsáhlé marodce Mory velmi jednoznačný průběh. Hned ve druhé minutě prostřelil Konráda Poletín, po chybě olomoucké obrany. Domácí se snažili, za první třetinu si ale vypracovali jedinou vážnější šanci, a tak před přestávkou udeřilo podruhé - Michal Vondrka se probil přes Galvase a zvýšil na 0:2.
Zkraje druhé třetiny hrála Olomouc přesilovku, která tým dostala do tempa a do několika vážnějších šancí, ke snížení ale snaha Kohoutů nevedla. Naopak, na druhé straně pálil Huml a od třetího gólu zachránila Olomouc pouze horní tyč Konrádovy branky.
Na 0:3 zvyšoval až po další změně stran Skokan, když šikovně tečoval Flemmingovu střelu. Olomouc se dočkala zásluhou Mikúše alespoŇ čestného gólu, body z tohoto utkání nebere a ve zhruba třech čtvrtinách soutěže začíná být situace poměrně vážná.
 
Branky a nahrávky: 54. Mikúš T. (Jaroměřský, Mikúš J.) - 2. Poletín (Kämpf), 20. Vondrka (Valach), 47. Skokan (Flemming, Kämpf)
HC Olomouc: Konrád (Schejbal) – Škůrek, J. Galvas, Jaroměřský, Ondrušek, Houdek, Rašner – Skladaný, J. Knotek, Burian – J. Mikúš, Herman, Strapáč – T. Mikúš, Ostřížek, Holec – Marek, Macuh. Piráti Chomutov: J. Laco (Král) – Flemming, Dlapa, Valach, Skinner, Rutta, Mrázek, R. Havel – Vondrka, Huml, Tomica – Skokan, Raška, Sklenář – Koblasa, Kämpf, Poletín – Hlava, Šťovíček, Lauko. Rozhodčí: Hejduk, Kubičík – Gebauer, Lederer. Diváci: 3435.

 

Další články