Zde může být vaše reklama.

Je konec. Jinak báječná sezóna Olomouc končí ve čtvrtfinále

Je konec. Jinak báječná sezóna Olomouc končí ve čtvrtfinále

22. 03. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Překvapení se nekonalo. Po vítězném prvním zápase končí Olomouc ve čtvrtfinále na hokejkách hráčů Plzně. V posledním utkání série přehrála Plzeň Olomouc jednoznačně 5:0 a postupuje do semifinále.

HC Škoda Plzeň - HC Olomouc 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)

V pátém duelu série dominovali Západočeši, Olomouc jasně přehrávali, vypracovávali si šance, byli produktivní a hnala je zaplněná Home Monitoring Aréna. Všech 25 střel navíc pochytal Miroslav Svoboda, který neobdržel branku už 140 minut. Na vítězství Západočechů se nejvíce podíleli Miroslav Indrák dvěma góly a Nicholas Jones třemi nahrávkami, ale Plzeň bojovala jako tým a po zásluze postupuje. Indiáni nyní čekají na svého soupeře, jímž bude jeden ze trojice Liberec, Brno a Pardubice.

"Bylo vidět, že Plzeň nabrala po třech výhrách v řadě sebevědomí. Od začátku nás domácí tlačili a utkání se vyvíjelo podle jejich představ. Škoda, že jsme nevyužili nějaké šance v úvodu, nemuselo to být tak jednoznačné. V koncovce už jsme nebyli tak důrazní a možná nám chyběly síly, sehrály jsme po olympiádě o pět zápasů více a možná se to projevilo. Přeji Plzni hodně štěstí do dalších bojů," řekl po utkání trenér Olomouce Zdeněk Venera,

Branky a nahrávky: 8. Indrák (Stach, Jones), 19. Hollweg (Preisinger, T. Kubalík), 23. D. Kindl (Jones), 54. Moravčík (Kracík, Mertl), 57. Indrák (Kratěna, Jones)
HC Škoda Plzeň: M. Svoboda (Hylák) – Moravčík, P. Kadlec (C), J. Kindl, Čerešňák, D. Sklenička (A), Jones, Pulpán – Schleiss, Mertl, Gulaš (A) – Stach, Kratěna, Indrák – D. Kindl, Kracík, Kantner – Hollweg, Preisinger, T. Kubalík.
HC Olomouc: Konrád (Falter) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Staněk, Jaroměřský (A), J. Galvas, L. Galvas, Houdek (A) – Burian, J. Knotek, Irgl – J. Káňa, Ostřížek, Skladaný – Laš, Matai, Eberle – Holec, Herman, Jergl.

Další články