Zde může být vaše reklama.

Mora je pátá, ale triumf ve Varech se nerodil lehce

Mora je pátá, ale triumf ve Varech se nerodil lehce

23. 02. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Když ve druhé třetině domácí Energie dvěma slepenými góly otočila průběžný stav, byla Olomouc zralá na ručník. Borci se ale oklepali a nakonec vezou ze západu Čech tři body za vítězství 3:5. V bitvě o elitní šestku to může být velmi cenný výsledek.

HC Energie Karlovy Vary - HC Olomouc 3:5 (0:1, 2:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 22. Rachůnek (Marosz, Rohan), 27. Huna (Haščák, Bartek), Marosz (TS) – 19. Skrbek (Valenta), 38. Vyrůbalík (Mikúš, Skladaný), Mikúš (TS), 49. Húževka (Skrbek, Mikúš), 60. Herman . Rozhodčí: Fraňo, Souček – Belko, Hynek. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2109.

HC Energie Karlovy Vary: Habal – Bičánek (C), Dvořák, Gulaši, Rohan, Sičák , Baránek, J. Tomeček – Rachůnek, Marosz, Svoboda – Vachovec , Haščák, Bartek – Gorčík, Flek, Huna – Koblasa, Osmík, V. Tomeček.

HC Olomouc: Konrád – Vyrůbalík (C), Skrbek , Staněk, Houdek, Ondrušek , Jaroměřský – Laš, Herman, Buc – Holec, Řípa, Eberle – Mikúš, Húževka, Skladaný – Vodný, Rác, Valenta

S Valentou ve čtvrtém útoku vyrukovala Mora na posledního v tabulce tlakem. Karlovarská aréna byla zvědavá na dva bývalé Karlovaráky Skladaného a Veneru, ale na gól musela čekat až na konec první třetiny, kdy poslal Olomouc do vedení Skrbek. Energie ale  ve druhé části hry otočila zápas, z trestného střílení pozdravil Moru Rostislav Marosz a v tu chvíli to s hosty nevypadalovůbec dobře. Venerův tým se ale nevzdává, a ve třetí třetině nedal Energii šanci. Ta zůstává poslední, má už víceméně jistotu baráže, Kohoutům naopak tři body mohou v konečném účtování velmi pomoci.

-ms-

Další články