Zde může být vaše reklama.

Mora se dočkala: Jakub Herman byl povolán do reprezentace proti Slovákům!

Mora se dočkala: Jakub Herman byl povolán do reprezentace proti Slovákům!

16. 08. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Bez hráčů z Kontinentální ligy nominoval trenér národního týmu Josef jandač pro přípravné dvojutkání na novou sezónu proti Slovensku hned čtrnáct nováčků, kteří tak v národním týmu zažijí debut. Z Olomouce je povolán Jakub Herman. Ten se již loni zúčastnil předsezónního kempu, na opravdovou reprezentační šanci ale dosud čekal. Po návratu Olomouce do extraligy před třemi sezónami je tak prvním olomouckým hráčem v národním dresu.

videoprojektory web

Svého premiérové staru v reprezentaci se dočkají oba povolaní gólmani - čtyřiadvacetiletý Patrik Bartošák z Vítkovic a rovněž o dva roky mladší posila Plzně Miroslav Svoboda. Nováčky jsou rovněž obránci Petr Kalina, Filip Pyrochta, David Němeček a útočníci Vojtěch Tomeček, David Stach, Petr Straka, David Šťastný, Jakub Herman, Martin Hanzl, Dominik Uher, Miroslav Indrák a David Kaše.

„Neznamená to, že chceme jen hráče zkoušet. Sezóna bude náročná, chceme dát prostor dalším hráčům a trochu je obehrát. Jsme přesvědčeni, že když budou hokejově růst, pro český nároďák budou v budoucnu použitelní," slibuje si Jandač.

Jedinými legionáři na Jandačově seznamu jsou dvacetiletý útočník David Kaše, jenž po uplynulé sezóně zamířil z Chomutova do švédské Mory, a účastník letošního světového šampionátu Libor Šulák. Třiadvacetiletý obránce se pokusí získat místo v Detroitu v NHL, pakliže se mu to nepodaří, stráví sezónu ve finském Lahti.

Česká reprezentace se se Slováky na startu olympijské sezóny utká příští týden ve středu v Třinci, odveta je na programu o den později v Žilině.

Nominace národního týmu na dvojutkání se Slovenskem

Brankáři: Patrik Bartošák (HC Vítkovice Ridera) s Miloslavem Svobodou (HC Škoda Plzeň). Obránci: Tomáš Dvořák (HC Sparta Praha), Petr Kalina (HC Sparta Praha), Lukáš Klok (HC Vítkovice Ridera), David Musil (HC Oceláři Třinec), David Němeček (HC Škoda Plzeň), Filip Pyrochta (Bílí Tygři Liberec), David Sklenička (HC Škoda Plzeň) a Libor Šulák (Pelicans Lahti/Detroit Red Wings). Útočníci: Martin Hanzl (HC Verva Litvínov), Jakub Herman (HC Olomouc), Miroslav Indrák (HC Škoda Plzeň), Richard Jarůšek (Mounfield HK), David Kaše (Mora IK), Radan Lenc (BK Mladá Boleslav), Pavel Musil (BK Mladá Boleslav), David Stach (HC Škoda Plzeň), Petr Straka (HC Škoda Plzeň), David Tomášek (HC Dynamo Pardubice), Vojtěch Tomeček (Piráti Chomutov), David Šťastný (Aukro Berani Zlín) a Dominik Uher (HC Sparta Praha).

-vb-

 

Další články