Zde může být vaše reklama.

Mora udolala Spartu, zaváhání z Varů napraveno

Mora udolala Spartu, zaváhání z Varů napraveno

18. 09. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Dlouho očekávaný domácí duel s jedním z favoritů letošního ročníku extraligy dopadl lépe pro domácí Kohouty. Vítěznou trefu si připsal dvanáct minut před koncem Knotek, který tak potvrzuje skvělou formu z posledních utkání.

HC Olomouc - HC Sparta Praha 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)

Se změnami v útoku - bez bratrů Mikúšů a s Mataiem a Jerglem - vyrukovala Olomouc na favorizovanou Spartu, a hned po sedmnácti vteřinách hry se musela bránit první přesilovce. Mora se pak sparťanskému tlaku bránila půlku první třetiny, pak ale udeřila. Šibenici trefil zpoza obránce Petr Strapáč a bylo 1:0. Sparťanský tlak ale pokračoval, a tři minuty před koncem třetiny vyrovnal k nelibosti plných tribun Kudrna, když elegantně objel branku a nedal jinak bezchybnému Konrádovi šanci.

V prostřední části hry se začali Hanáci pomalu osmělovat a čas od času zle potrápili sparťanského brankáře. V závěru třetiny napálil z mezikruží David Ostřížek a rozjásal Plecharénu - 2:1.

Třetí třetina přinesla z obou stran trochu svižnější hokej; na Konráda se několikrát valil Ihnačák, na druhé straně nabíral rychlost Herman, góly z toho ale zatím nebyly. Pak ale Olomouc využila další přesilovku a zvýšila na 3:1 díky pohotové Knotkově dorážce. Sparta se hnala za korekcí výsledku, pět minut před koncem Vrána snížil na 2:3, to ale bylo vše. V nervózním závěru plném šarvátek si Mora tři body zkušeně pohlídala a slaví domácí vítězství nad favoritem. Sparta je tak letos poprvé bez bodů.

Branky a nahrávky: 9. Strapáč (Staněk, Houdek), 37. Ostřížek (Holec), 47. J. Knotek (Vyrůbalík) – 16. Kudrna (Černoch), 56. P. Vrána (Švrček)

HC Olomouc: Konrád (Falter) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Staněk, Houdek, Ondrušek, Jaroměřský, Galvas – Laš, J. Knotek, Holec – Strapáč, Ostřížek, Eberle – Burian, Herman, Fořt – Skladaný, Matai, Jergl.

HC Sparta Praha: F. Novotný (Pöpperle) – Barinka, Čajkovský, Mikuš, Eminger, Švrček, Kalina, Piskáček – Klimek, P. Vrána (C), Ihnačák – Ružička, Uher, Forman – Kumstát, Pech, Netík – Černoch, Cingel, Kudrna.

Další články