Zde může být vaše reklama.

Mora vyhrála ve Zlíně a vede v sérii. Mečbol vystřelil Holec

Mora vyhrála ve Zlíně a vede v sérii. Mečbol vystřelil Holec

09. 03. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

První střetnutí na svém ledě nakonec olomoučtí hokejisté zvládli. Sice museli otáčet nepříznivý stav, avšak i přes další srovnání soupeře, rozhodli o své výhře v závěrečné pětiminutovce a slavili první bod v sérii. Ve druhém měření sil však už tak úspěšné nebyli. Nepodařilo se jim totiž smazat dvougólový náskok Zlína, který si vypracoval po čtyřiceti minutách hry. Zmohli se pouze na korekci stavu, načež Berani pojistili svou výhru v předposlední minutě a domů tak odjížděli spokojenější právě oni. Třetí dějstvé série se odehrálo ve Zlíně.

{perex}

Aukro Berani Zlín - HC Olomouc 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

První dvacetiminutovka utkání byla opatrná z obou stran. V desáté minutě se poprvé do vážnější akce dostal Holec, který trefil jen tyč Kašíkovy brány. Následně oba týmy ještě neproměnily své další velké šance, a tak si diváci ve Zlín museli počkat na gól do 18. minuty. Přihrávku Klhůfka zpoza brány dokonale využil Pavel Sedláček. Ve druhé části Zlín po sérii vyloučení hrál přesilovku pět na tři, kterou využít nedokázal a při návratu prvního vyloučeného dokonce inkasoval. David Ostřížek se ujal kotouče a po samostatném úniku střelou mezi nohy Kašíka srovnal na 1:1. Ve třetí třetině pak Kohouti urvali druhou výhru pro sebe. Domácí nedokázali udržet svůj jednobrankový náskok, který si vypracovali v první třetině. Šťastným střelcem byl Miroslav Holec. Beranům nepomohla ani závěrečná powerplay a závěrečný tlak prakticky ani hosté nedopustili a po výhře 2:1 je děli jediná výhra od postupu do čtvrtfinále.

Branky a nahrávky: 18. P. Sedláček (Klhůfek, Žižka) – 32. Ostřížek, 43. Holec (Herman, Jergl)
Aukro Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Ferenc, Freibergs, Valenta, Žižka (A), Řezníček, Matějíček, M. Novotný – Okál, Šťastný, Roberts Bukarts – J. Ondráček, Fořt, Šlahař – Kubiš (A), Honejsek, O. Veselý (C) – Klhůfek, Fryšara, P. Sedláček.
HC Olomouc: Konrád (Falter) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), Jaroměřský, L. Galvas, J. Galvas, Staněk – Laš, J. Knotek (A), Eberle – Burian, Strapáč, Irgl – J. Káňa, Ostřížek, Skladaný – Holec, Herman, Jergl.

-ms-

Další články