Zde může být vaše reklama.

Na Hané se chystá unikátní hokejové MS amatérů

Na Hané se chystá unikátní hokejové MS amatérů

14. 05. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Amatérské mistrovství světa v hokeji neregistrovaných hráčů chtějí na Hané uspořádat pořadatelé OHSL. Srpnový termín před startem soutěží se jeví jako ideální, nepotvrzené je ale zatím místo konání.

V Olomouci totiž kvůli zpoždění s rekonstrukcí malé haly zřejmě nebude možné turnaj odehrát. Hovoří se tak o Prostějovu, kde probíhají jednání o dlouhodobějším pronájmu ledu; ten by pro potřeby unikátního turnaje mohl být volný ve druhé polovině letošního srpna možná až na čtyři dny. Mimo to se samozřejmě nabízejí ledové plochy ještě v ostatních městech v okolí, zázemí tam ale neodpovídá potřebám turnaje s několika reprezentačními týmy.
Do turnaje už se nyní přihlásily týmy Česka, Slovenska a Bulharska, osloveno bylo Polsko a také Rusko. Pořadatelé kvůli vysokému zájmu ze strany českých amatérských hokejistů dokonce zvažují mimořádné zařazení reprezentačního týmu Moravy, aby se dostalo na všechny zájemce. Jen během posledních dní se jich přihlásily desítky, a další se stále hlásí.
„Hledáme ještě reprezentace USA a Kanady,” uvedl za pořadatele Vladislav Roj. Bez nich by podle jeho slov byl turnaj poloviční. Organizátoři se tak snaží využít letní přestávky k tomu, aby oslovili cizince žijící na území Česka, a přesvědčili je k účasti na mistrovství.
-vb-

Další články