Zde může být vaše reklama.

Nejde to ani po pauze. Mora vybouchla s Plzní

Nejde to ani po pauze. Mora vybouchla s Plzní

11. 11. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Reprezentační přestávka nepomohla. Olomoučtí hokejisté doufali, že týdenní reprezentační pauza zase namaže skřípající soukolí, a tým se vrátí na vítěznou vlnu. Minimálně po prvním zápase to není pravda a domácí porážka s Plzní je hodně bolavá.

HC Olomouc - HC Škoda Plzeň 2:5 (1:2, 0:1, 1:2)

Zápas, na který by v Olomouci nejraději zapomněli. Mora se po reprezentační pauze nechytila, a co hůř, Konrád se nechal vystřídal a zápas dochytával náhradník Martin Falter. Zápas začal šancemi na obou stranách, tou nejvážnější byl únik Knotka, Machovský v brance Plzně ale hned několikrát potvrdil, proč má reprezentační ambice. Na gól se čekalo do desáté minuty, padl ale do domácí klece: Petr Kodýtek se ocitl sám před Konrádem a gól, jdoucí na vrub olomoucké obrany, načal dnešní skóre. O minutu později už to ale bylo 0:2 - rána Lukáše Půlpána byla nechytatelná. Olomouc naštěstí stačila rychle srovnat, a Tomáš Fořt vykřesal Hanákům naději.

Ve druhé třetině vyvinula Olomouc drtivý tlak, znovu se ale ukázalo, že na góly se na Hané doopravdy nadřeme. Naopak hosté přidali třetí gól - po KUbalíkově teči bylo 1:3 a pro Olomouc začalo být zle. Jen co se týmy seřadily na led ke třetí třetině, přišel čtvrtý úder hostů z Plzně a KOnrád poprvé během olomouckého angažmá odjel na střídačku a nechal se vystřídal. Olomouc se nevzdávala; Mikúš našel nahrávkou zpoza branky Skladaného, který snížil na rozdíl dvou branek, na zteč už ale bylo pozdě. Plzeň si tři body ohlídala, a čtyři minuty před koncem zápasu je pátou brankou pojistil podruhé v zápase Kodýtek.

Branky a nahrávky: 15. Fořt (J. Mikúš, Matai), 54. Skladaný (T. Mikúš) – 11. Kodýtek (Němeček, Vracovský), 13. Pulpán (P. Kadlec, Johnson), 30. D. Kubalík (Čerešňák, Němeček), 42. Kracík (Indrák, D. Sklenička), 56. Kodýtek (D. Kubalík, Kracík)

HC Olomouc: Konrád (42. Falter) – J. Galvas, Vyrůbalík (C), Houdek, Jaroměřský, Staněk, Ondrušek – Strapáč, J. Knotek, Laš – Eberle, Ostřížek, Holec – T. Mikúš, J. Mikúš, Skladaný – Fořt, Herman, Burian – Matai.

HC Škoda Plzeň: Machovský – Čerešňák, Němeček, P. Kadlec, D. Sklenička, Frühauf, Pulpán, Moravčík – Indrák, Kracík, D. Kubalík – Kratěna (C), Lev, Johnson – Kodýtek, Preisinger, Vracovský – Hrnka, Koreis, Vondráček.

Další články