Zde může být vaše reklama.

Některé týmy zpočátku ani nevěděly, jak střídat, říká Vladislav Roj, otec OHSL

Některé týmy zpočátku ani nevěděly, jak střídat, říká Vladislav Roj, otec OHSL

15. 03. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Vymyslel si hokejovou ligu úplných amatérů, a stvořil ji. OHSL má za sebou první ročník, mistrem ligy se stal tým HC Stars a Vladislav Roj si našel pár minut na rozhovor, který nám slibovat od ledna.

reklama poutak

Jak vlastně vznikla myšlenka na založení amatérské ligy?
Tu myšlenku založit amatérskou hokejovou ligu pro neregistrované hráče jsem měl v hlavě posledních pět let, ale jelikož jsem hrál s týmem HC Demons ligu ŠMHL v Uničově, tak jsem ji zpočátku tak neřešil. Až po ukončení mého působení ve Šmatlácké lize jsem dospěl v roce 2015 k tomu, že je potřeba založit nějakou amatérskou ligu,která by se hrála pouze v Olomouci. Musím říct, že tato myšlenka by se nedala realizovat bez podpory pana Josefa Podlahy z HC Olomouc, který nám vyšel maximálně vstříc s plánováním ledů. Samozřejmě nemůžu zapomenout na Peťu Hlatkého, viceprezidenta OHSL, který se mnou vše převedl ve skutečnost.  

Jak hodnotíte první ročník, který právě skončil?
Musím říct, že ze začátku bylo za vším hodně práce, nadšení a očekávání něčeho nového. Pak v prvních zápasech to bylo někdy takové úsměvné, protože některé týmy si zvykaly na novou soutěž, protože nikdy třeba nehráli s rozhodčími, a ani nevěděli, jak střídat. Takže se stávalo hodně často, že rozhodčí vylučovali za příliš mnoho hráčů na ledě. Ale postupem času se všechny nedostatky podařilo odstranit, a musím říct, že v závěru, až na několik vyjímek, vše šlapalo jak hodinky. Určitě si myslím, že byla i výborná myšlenka s play off, které všechny maximálně pohltilo. Ozdobou všeho pak bylo finálové klání mezi HC Stars a HC 61 Olomouc, které nabízelo atraktivní hokejové zápasy. Ale i zápasy o třetí místo nabídly hodně zajímavou podívanou. Takže určitě hodnotím první ročník velmi kladně a velký dík patří Hanáckému Večerníku a tím pádem i vám za skvělou propagaci hokeje i potažmo OHSL. Bez této podpory by se liga také neobešla.

Registrujete zájem fanoušků a třeba i sponzorů?
Fanouškovský zájem určitě registruji, ale hlavně z řad rodinných příslušníků, kamarádů a hráčů. Ale třeba na poslední finálový zápas byla výborná atmosféra, a diváci byli ze zápasu určitě nadšeni. Padlo třináct gólů a tempo bylo hodně svižné... ( HC Stars zvítězil nad HC 61 Olomouc 7:6).
Se sponzory je to zatím takové oťukávání. A od příští sezony se marketingové propagaci, komunikaci se sponzory a tím pádem i zajištění financí bude věnovat nově Radek Blaha. Na příští sezonu máme něco připraveno, ale zatím je asi hodně předčasné říct konkrétního. Zatím fungujeme na bázi příspěvků od zúčastněných týmů.

Když bude někdo ze čtenářů chtít hrát, co pro to má udělat?
Pokud by měl někdo z řad čtenářů eminentní zájem si ligu vyzkoušet, tak může kontaktovat někoho z vedení ligy přímo na našich stránkách OHSL a minimálně trénink s některým týmem z ligy mu zajistíme. Samozřejmě se můžou přijít čtenáři podívat přímo na zimní stadion a některý ze zápasů v příští sezoně zhlédnout na vlastní oči. Vstup na všechny utkání je totiž zdarma.

A plány na druhou sezónu?
Plány pro příští sezonu jsou jasné. Udržet minimálně stejně vysoko nastavenou laťku tak jako v letošní sezoně, a rozšířit ligu na šest až osm týmů. Ale všechno se bude odvíjet od volných ledů na zimním stadionu v Olomouci. Doufám, že nově otevřená myšlenka s rekonstrukcí malé sportovní haly zimního stadionu bude realizována a nám se tak otevřou další možnosti. Musím říct, že Olomouc druhý stadion nutně potřebuje. Dále bychom chtěli spustit na našich stránkách e-shop, kde si budou moci fanoušci zakoupit dres svého oblíbeného klubu nebo další suvenýry.Závěrem bych chtěl poděkovat všem týmům ligy:  HC Stars, HC 61 Olomouc, HC Kohóti Olomouc a HC ORIFLAME Software za skvělou reprezentaci OHSL.
Vlastimil Blaťák

Konečné umístění OHSL
 1. ročník soutěže neregistrovaných hráčů:
1. HC Stars, 2. HC 61 Olomouc, 3. HC Kohóti, 4. HC ORIFLAME Software

Kompletní zpravodajství o 1. ročníku OHSL v tištěném vydání Hanáckého Večerníku 16.3.2017

Další články