Zde může být vaše reklama.

Odveta za všechno: Olomouc má první čtvrfinálový zápas, Irgl rozhodl hattrickem!

Odveta za všechno: Olomouc má první čtvrfinálový zápas, Irgl rozhodl hattrickem!

15. 03. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Odveta za čtvrtfinále z před dvou let, odveta za potupnou desítku ve druhém extraligovém kole. Kohouti se vydali do Plzně za prvním čtvrtfinálovým duelem letošní sezóny a vedli si skvěle. Před bídnou návštěvou 3 111 diváků dospěl zápas až do nájezdů, v šesté sérii nedal plzeňskému gólmanovi šanci Zbyněk Irgl, který nastřílel všechny góly Olomouce.

HC Škoda Plzeň - HC Olomouc 1:2 (0:1, 1:1, 0:1)

Více času v útočném pásmu sice strávili v první třetině domácí Indiáni, ale ani jednou během prvních dvacet minut nedokázali Branislava Konráda propálit. Naopak Olomoučtí, jak mají zvykem, dokázali z minima vytěžit maximum. Zbyněk Irgl si v útočném pásmu počínal jako zkušený mazák, podržel si puk a poté ho poslal přesně k tyči, gólman Miroslav Svoboda na tuto ránu neměl nárok.

neolstav tecnik web

V prostřední třetině se skóre měnilo hned dvakrát. Nejprve se prosadili domácí Západočeši, když pohotový Jan Schleiss bleskově dorazil pokus Denise Kindla, který Konrád vyrazil betonem před sebe. Jenže Olomouc se nenechala dostat pod tlak, naopak se jí podařilo znovu získat vedení na svou stranu. Opět se do šance dostal Zbyněk Irgl, jenž se trefil naprosto přesně pod břevno.

Třetí třetina přinesla drtivý tlak Plzně a brzy přišlo vyrovnání: Mezi kruhy si poté sjel střídající Jakub Kindl, jenž se perfektně umístěnou ranou trefil přesně pod břevno - 2:2.  V závěru třetí třetiny přežili Kohouti kritický tlak a zápas tak šel do prodloužení. V něm Plzeň nastřelila břevno, příliš mnoho vyložených šancí ale domácí nepředvedli - Olomouc skvěle napadala jejich rozehrávku. Problém přinesla sedmnáctá minuta nastaveného času - hosté špatně vystřídali a za hru v šesti putoval Ostřížek na trestnou lavici. Kohouti ale početní nevýhodu ubránili, zápas bylo nutné rozhodnout až v nájezdech, v šesté sérii rozhodl o triumfu Olomouce Zbyněk Irgl, který se tak předvedl hattrickem.

Branky a nahrávky: 29. Schleiss (D. Kindl), 48. J. Kindl (Gulaš, Kratěna) – 12. Irgl (Strapáč, J. Galvas), 36. Irgl (J. Knotek), rozh. náj. Irgl

HC Škoda Plzeň: M. Svoboda (Hylák) – Moravčík, P. Kadlec (C), J. Kindl, Čerešňák, D. Sklenička, Jones, Pulpán – Kantner, Mertl, Gulaš (A) – Stach, Kratěna, Indrák (A) – Schleiss, Kracík, D. Kindl – Kodýtek, Preisinger, Hollweg.
HC Olomouc: Konrád (Falter) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Staněk, Jaroměřský (A), L. Galvas, J. Galvas, Houdek – Laš, J. Knotek (A), Eberle – Burian, Strapáč, Irgl – J. Káňa, Ostřížek, Skladaný – Holec, Herman, Jergl.

-ms-

Další články