Zde může být vaše reklama.

Olomouc dobyla v Pardubicích dva body, díky trefě Skladaného v prodloužení

Olomouc dobyla v Pardubicích dva body, díky trefě Skladaného v prodloužení

06. 10. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

K veledůležitém souboji s přímým konkurentem v tabulce vyjeli Kohouti v rámci desátého extraligového kola do Pardubic. Úvodní tlak domácích trval jen několik minut, potom převzali otěže zápasu do svých rukou na dlouhou dobu bezpečně hosté. Jednogólové vedení ale na domácí nestačilo, před koncem základní hrací doby vyrovnal aktivní Rolinek a Olomouci tak třetí zápas v řadě dospěl do zrádného prodloužení.

reklama poutak

HC Dynamo Pardubice - HC Olomouc 1:2 pp (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)

Vlažný úvod zápasu trval jen do chvíle, kdy domácí Beran sundal za brankou Vyrůbalíka; z následné šance sice promáchl, utkání ale dostalo patřičný náboj. Aktivnější bylo Dynamo, Olomouc odolávala díky Konrádovi a z obranného pásma Kohouty vysvobodilo až vyloučení Cardwella ve třinácté minutě. Olomouc postupem času srovnala hru a vytvořila si zajímavé šance. Půl minuty před sirénou mě obrovskou šanci Ostřížek, ale nedal.

Nudný úvod druhé části hry trval dlouhých pět minut, než síť za Kloučkem rozvlnil Petr Strapáč, který ve vlastním oslabení ujel po kiksu pardubické obrany, a hosté šli nečekaně do vedení. O čtyři minuty později mohl zvýšit Knotek, když tečoval Galvasovu střelu, krátce poté pálil Sundher z elegantní otočky a bezprostředně po něm napálil puk do tyče Knotek. V polovině zápasu pak zamířil za úder do oblasti hlavy a krku klíčový obránce Pardubic Ty Wishart a domácí začali panikařit. Vzápětí nabídli domácí svou nedisciplinovaností Olomouci přesilovku pěti proti třem, v níž nejprve Škůrek nastřelil břevno, vzápětí Klouček zázračně chytil lašovu střelu do horního růžku. Další gól už ale ve druhé třetině nepadl.

Očekávaný tlak Dynama ve třetí třetině ale přinesl spíše nepřesnosti, než vyložené šance. K vyrování domácím nepomohla ani přesilovka při vyloučení Mráze, Z protiútoku se v obrovské šanci zjevil před Kloučkem Skladaný, na druhé straně musel Konrád zasahovat proti Rolinkově dělovce. Šest minut před koncem se už ale týž hráč nemýlil a vyrovla na 1:1. Jestliže tak Olomouc vstupovala do třetí třetiny s cílem nekomplikovat si příliš život, nyní bylo všechno jinak, a rozjeté Pardubice zásobovaly Konráda dalšími a dalšími nebezpečnými puky. Minutu před koncem ale dostala Olomouc k dispozici přesilovku; její první část na konci třetí třetiny nevyužila a získala tak možnost dohrát 84 vteřin početní výhody v nižším potu hráčů na začátku prodloužení.

Nabídnou šanci sice Kohouti v prodloužení nevyužili, bezprostředně po skončení přesilovky ale Kloučka prostřelil po Galvasově chytré nahrávce František Skladaný.

Branky a nahrávky: 54. Rolinek (Trončinský) – 26. Strapáč (Skladaný), 63. Skladaný (J. Galvas)

HC Dynamo Pardubice: Klouček (Kacetl) – Wishart, Hunkes, Čáslava (A), Cardwell, Trončinský, Holland, Ščotka – Treille, Tomášek, Vondráček – Rolinek (C), Bojko, Quenneville – Perret, Poulíček, P. Sýkora (A) – Beran, Dušek, M. Kaut.
HC Olomouc: Konrád (Falter) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), Houdek, L. Galvas, J. Galvas – Laš, J. Knotek (A), Sundher – Burian, R. Vlach, Eberle – Holec, Strapáč, Skladaný – Ostřížek, Mráz, Buc – Rác.

Další články