Zde může být vaše reklama.

Olomouc je politá živou vodou a vybrala Litvínov 0:3

Olomouc je politá živou vodou a vybrala Litvínov 0:3

20. 01. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Něco se stalo mezi nebem a zemí, a tým, který dlouhou sérii zápasů nebyl schopen dát víc, než jeden nebo dva góly a prohrával zápas za zápasem, je jako politý živou vodou. Po třech triumfech je předčasné mluvit o šňůře, ovšem skóre z posledních tří zápasů 11:1 je nejlepší v celé extralize. Desítka je najednou doopravdy na dostřel.

HC Verva Litvínov - HC Olomouc 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

V mírně pozměněné sestavě s Rácem na křídle třetí řady vyrukovala Mora v Litvínově na třetí tým tabulky aktivně. Litvínov se spolu s Olomoucí letos střetl třikrát a z toho dvakrát vzešel vítězně. Ovšem poslední odehraný zápas byl naprosto odlišný, Kohouti zápas jednoznačně ovládli a litvínovskou Vervu deklasovali. Naštěstí to podobně dopadlo i ve čtvrtém vzájemném utkání: Olomouc přestála úvodní tlak domácích a v deváté minutě poprvé udeřila - netradiční střelec Škůrek od modré prostřelil všechno včetně Januse a načal gólový účet zápasu. Vzápětí fanouškům Olomouce zatrnulo, protože Branislav Konrád přenechal bez zjevného důvodu nečekaně místo v brance Martinu Falterovi.

Druhou třetinu začal pojištěním olomouckého náskoku navrátilec Roman Rác, který se svou typickou akcí dostal přes dva beky a mezi betony nedal Janusovi šanci. Vzápětí nastřelil tyč Galvas a Litvínov začínal mít vážné problémy. Pokud už se domácí dostali do šance, zlikvidoval ji bravurně Konrád, který se mezi tři tyče v průběhu utkání vrátil. Před přestávkou mohl ještě zvýšit Rašner, našel ale Januse nachystaného.

Finální podobu dal výsledku ve třetí třetině Petr Strapáč, který využil chyby domácí obrany a projel až před Januse - 0:3. Závěrečný tlak domácích Olomouc přestála bez chybičky a díky možná nejlepšímu výkonu v sezóně bere zaslouženě tři body.

Branky a nahrávky: 9. Škůrek (Vyrůbalík, Skladaný), 24. Rác, 47. Strapáč

HC VERVA Litvínov: Janus (Pinc) – Kubát, Gula, Z. Sklenička, K. Pilař, Frolo, F. Pavlík, Kokeš – Lukeš, V. Hübl (A), Gerhát – J. Černý, R. Hanzl (A), M. Hanzl – Trávníček (C), K. Reichel, M. Hořava – Jurčík, Válek, Dufek.

HC Olomouc: Konrád (Falter) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), Jaroměřský, Rašner, Houdek (A), J. Galvas – Laš, J. Knotek, Skladaný – Strapáč, R. Vlach, Eberle – Holec, T. Mikúš, Rác – Burian, Herman, Fořt.

Další články