Zde může být vaše reklama.

Olomouc neudržela dvougólové vedení v Litvínově, veze bod

Olomouc neudržela dvougólové vedení v Litvínově, veze bod

21. 10. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Kohouti odjeli po sérii nevydařených zápasů do Litvínova o den dříve, a na severu Čech potřebovali získat velmi důležité body. Po nadějném průběhu zápasu ale nakonec vezou jen jediný. Litvínovu se podařilo před koncem vyrovnat a v nájezdech přiklonit vítězství na svou stranu.

HC Verva Litvínov - HC Olomouc 3:2 s.n. (0:2, 1:0, 1:0 - 0:0)

S formou se znovu potkal ostrostřelec Knotek; po úvodní oťukávané nejprve ve třinácté minutě přihrál na první branku utkání Mikúšovi, o minutu a půl později pak sám využil přesilovku a dorážel puk do prázdné litvínovské branky na 0:2. Domácí se nevzdávali předčasně, před Konrádem se opakovaně tlačil do dorážky Hübl, z pouhých šesti střel na Konrádovu branku oproti čtrnácti střelám hostů ale Verva snížit v první třetině nezvládla.

To se po vyrovnanějším průběu povedlo až v polovině druhé třetiny. Ve třiatřicáté minutě vypálil z kruhu Tomáš Pavelka a Konrád nestačil zareagovat - 1:2. Je potřeba říci, že snížení bylo zasloužené, protože celou druhou třetinu byli domácí lepším týmem. Vyrovnání několikrát viselo doslova na vlásku.

Třetí třeina začala drtivým tlakem domácích, který byl hned v úvodu znásoben šesti hosty na ledě a přesilovkou Chemiků. V ní Verva trefila brankovou konstrukci, síť za ní ale ne, a Kohouti se dál mohli snažit o udržení jednogólového náskoku. S postupujícím časem se Litvínov dostával do větší a větší křeče, došlo i na zbytečné fauly a čtyři minuty před koncem i na početní váhodu pro Kohouty pět na tři. Na vyrovnání ale přece došlo - kouč domácích Rulík si vzal oddechový čas, odvolal Januse a po pár vteřinách bylo 2:2. Daniel Sörvik napřákl z deseti metrů a Konrád nemohl nic dělat.

Prodloužení přineslo šance na obou stranách a třináct sekund před koncem i vyloučení Laše a přesilovku Vervy, rozhodnout ale musely až samostatné nájezdy. V nich byli šťastnější domácí, když jediný nájezd proměnil Válek.

Branky a nahrávky: 35. T. Pavelka (Lukeš, V. Hübl), 59. Sörvik (Lukeš, V. Hübl), rozhodnující nájezd Válek – 13. J. Mikúš (Laš, J. Knotek), 15. J. Knotek (Jaroměřský, Laš)

HC VERVA Litvínov: Janus (J. Hübl) – Gula, Kubát, T. Pavelka, Sörvik, Kokeš, Z. Sklenička, F. Pavlík – Stříbrný, V. Hübl, Lukeš – M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý – Jurčík, Reichel, Trávníček (C) – Řehoř, Válek, Gerhát

HC Olomouc: Konrád (Falter) – Vyrůbalík, Matai, Staněk, Houdek, Ondrušek, Jaroměřský – Laš, J. Knotek, J. Mikúš – Burian, Ostřížek, Eberle – Skladaný, Herman, Fořt – Holec (C), Rác, Jergl

Další články