Zde může být vaše reklama.

Olomouc padla s Bruslaři z Mladé Boleslavi, hosté byli jednoznačně lepší

Olomouc padla s Bruslaři z Mladé Boleslavi, hosté byli jednoznačně lepší

08. 10. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Další extraligové pokračování pozvalo na olomoucký led Bruslaře z Mladé Boleslavi, proti nimž se Kohoutům dlouhodobě příliš nedaří. Výjimkou nebyl ani tento zápas, do kterého Mora nastoupila bez reprezentanta Hermana v sestavě. Boleslav vedla od první třetiny, a v dalším průběhu zápasu si vítězství bezpečně ohlídala. Olomouc se tak po odehraných jedenácti kolech nadále drží na příčkách na chvostu tabulky.

videoprojektory web

HC Olomouc - BK Mladá Boleslav 1:3 (0:1, 1:2, 0:0)

Nudný hokej, který Plecharéna zezačátku viděla, možná měl skončit v deváté minutě, kdy dal Petr Holík první branku utkání, ve skutečnosti to ale byla jediná pořádná šance v podání obou týmů. Především na Kohoutech byl vidět možná až přílišný respekt ze soupeře, proti kterému jim to historicky příliš nejde.

Druhá část hry naopak přinesla záživnou a vzrušující podívanou, Olomouc ale celou dobu tahala za kratší konec lana. Nejprve zvýšil na rozdíl dvou branek Pacovský, byla to ale nejen jeho trefa, která určovala ráz utkání. Olomouci se sice podařilo v pětatřicáté minutě vykřesat naději díky snížení Eberleho, pár vteřin před sirénou ale překonal Konráda potřetí Lenc a bylo v podstatě po zápase.

Hned zkraje třetí třetiny měl snížení na hokejce Holec, netrefil ale přesně. Olomouc se snažila obléhat Maxwellovu branku, množství střel ale chyběl moment překvapení a obrana hostů si se všemi pokusy poradila.  Panenský tlak domácího týmu navíc vybízel hosty k rychlým brejkům; tři minuty před koncem se na Konráda řítil Lenc, Vilém Burian se ale stačil vrátit. Minutu před koncem dostala Olomouc možnost přesilové hry, trenér Venera si vzal oddechový čas; všechno bylo ale marné, neboť Burian se ihned po vhazování provinil sekyrou a putoval za katr i on.

Branky a nahrávky: 35. Eberle (R. Vlach, L. Galvas) – 9. P. Holík (Klepiš, Stříteský), 29. Pacovský (Valský, Hanzlík), 40. Lenc (Hanzlík)

HC Olomouc: Konrád (Falter) – Škůrek, Vyrůbalík (C), Houdek, Ondrušek (A), J. Galvas, L. Galvas – Sundher, J. Knotek (A), Laš – Eberle, R. Vlach, Burian – Skladaný, Strapáč, Holec – Buc, Mráz, Ostřížek – Rác.
BK Mladá Boleslav: Maxwell (J. Růžička) – Eminger, Hanzlík (C), Němeček, J. Říha, Hrdinka, Stříteský, Knot – P. Musil, P. Holík, Lenc (A) – Pacovský, T. Knotek, Valský – Klepiš (A), Žejdl, Orsava – Pabiška, Urban, Martin Procházka.

-vb-

 

Další články