Zde může být vaše reklama.

Olomouc padla v prvním kole v Chomutově, tlak přišel pozdě

Olomouc padla v prvním kole v Chomutově, tlak přišel pozdě

08. 09. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

První extraligové kolo nové sezóny Kohoutům body nepřineslo. Od začátku zápasu tahali v Chomutově za kratší konec, domácí si vedení zkušeně pohlídali a když se Olomouci podařilo vytvořit si smysluplný tlak, bylo již na zvrat pozdě. Kohouti padli v Chomutově 4:2, a doufají v nedělní domácí reparát proti Vítkovicím.

Piráti Chomutov - HC Olomouc 4:2 (2:1, 2:0, 0:1)

S Alexem Rašnerem jako soupeřem, s uzdraveným Vlachem v sestavě a s oběma Galvasy vedle sebe, ale překvapivě bez Romana Ráce se Mora v úvodních minutách bránila tlaku soupeře. Netrvalo to ani dvě minuty a Piráti vedli; v přesilovce pálil z mezikruží Michal Poletín. Kohouty to probudilo; roli mstitele na sebe pokoušel vzít Dujsík, o další pokus se postaral Řípa. Na druhé straně se ocitl před prázdnou bránou Flemming, ale nepochopitelně netrefil. V polovině třetiny se Olomouc dočkala vyrovnání, taktéž v přesilovce, kdy Strapáč tečoval Houdkovu ránu od modré. Z úspěchu se ale hosté neradovali dlouho - o pouhých dvacet sekund později vrátil Pirátům vedení Chlouba. 

Po změně stran přišel očekávaný olomoucký tlak, a do obrovských šancí se dostali Knotek a Sundher. Důležitější než přibývající šance ale byla organizace obrany Olomouce, která se otřepala z prvotního chaosu, postavila na obranné modré svou pověstnou hráz a přestala pouštět útočníky soupeře před Konráda. Hra současně ztratila tempo první třetiny.  V osmé minutě druhé třetiny se před Konrádem ocitl Vondrka, a při Olomouci stáli všichni hokejoví svatí. Chomutov postupně přebíral aktivitu, a ve 34. minutě byl odměněn - Vladimír Růžička mladší vsítil třetí gól domácích. Hosté z Olomouce měli i trochu smůly, protože dvakrát trefili tyčku, po druhé třetině ale ztráceli o dva góly.

Také do třetí třetiny se Kohouti pokoušeli vstoupit tlakem, a dlouho se jim to dařilo.  Až po třinácti minutách hry slavilo obléhání Lacovy branky úspěch - Vilém Burian zůstal zapomenutý na modré a střelou do šibenice snížil na 4:2. Následně se do velkých šancí dostali také Eberle a Knotek, Laco ale Piráty držel. Další branka už nepadla, a Kohouti tak z prvního extraligového zápasu body nevezou.

Branky a nahrávky: 2. Poletín (Vondrka, Mrázek), 13. Chlouba (Mrázek), 33. V. Růžička (Sklenář, Skokan), 37. Chlouba (Dlapa) – 12. Houdek (J. Knotek), 54. Burian (Sundher, Skladaný)

Piráti Chomutov: J. Laco (Š. Lukeš) – Rašner, Flemming, Mrázek, Valach, Dlapa, Slovák, Grman – Tomica, Huml, Vondrka – Sklenář, V. Růžička, Skokan – Koblasa, Lauko, V. Tomeček – Poletín, Chlouba, Hlava.

HC Olomouc: Konrád (Falter) – Vyrůbalík, Škůrek, Houdek, Ondrušek, Dujsík, L. Galvas, J. Galvas – Eberle, Sundher, Burian – Buc, J. Knotek, Strapáč – Skladaný, Herman, Laš – R. Vlach, Řípa, Holec.

Rozhodčí: Bejček, Pešina – Jindra, Zíka

Další články