Zde může být vaše reklama.

Olomouc porazila Plzeň a je osmá, Irgl druhý v bodování extraligy

Olomouc porazila Plzeň a je osmá, Irgl druhý v bodování extraligy

12. 10. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Deváté kolo nejvyšší hokejové soutěže přivedlo na olomoucký led plzeňské Indiány, a domácí měli soupeři co vracet. Zápas kontrolovali od začátku, a po triumfu 3:1 před narvanou plecharénou se v tabulce vrátili do průběžné elitní osmičky. Výsledek pečetil do prázdné branky Zbyněk Irgl, který se tak posunul na druhé místo tabulky kanadského bodování celé soutěže.

HC Olomouc - HC Škoda Plzeň 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Do vyhecovaného utkání vstoupila o něco lépe Plzeň, která v prvních minutách doslova hýřila aktivitou. Kohoutům ale stačila první přesilovka, kterou využil Jan Jaroměřký, a domácí šli do vedení. Plzni se podařilo vyrovnat o osm minut později zásluhou Gulašiho, další branky v průběhu zápasu už ale sázeli jen domácí.

Olomouc postupně přebrala otěže zápasu do svých rukou, Jiří Odrušek využil zaváhání hostujícího brankáře Frodla a střelou z kruhu do odkryté klece vrátil Olomouci jednobrankový náskok. Vzápětí mohl vedení zvýšit Ostřížek, ale neuspěl.

V podlesní části hry Olomouc bránila těsný náskok a v poslední minutě ho dokonce navýšila gólem do prázdné branky, která posunula Zbyňka Irgla na druhou příčku kanadského dobování extraligy.

Branky a nahrávky: 6. Jaroměřský (Strapáč, Skladaný), 28. Ondrušek (Holec), 60. Irgl – 14. Gulaš (Straka, J. Kindl)
HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), J. Galvas, Jaroměřský, Švrček, Dujsík – Ostřížek (A), J. Knotek, V. Tomeček – Burian, Kolouch, Irgl – Strapáč, Nahodil, Skladaný – Laš, Holec, Jergl.
HC Škoda Plzeň: Frodl (Milčakov) – J. Kindl (A), Čerešňák, Allen, L. Kaňák, Vráblík, Jones, Pulpán – Kantner, Nedorost, Gulaš (C) – Stach, Preisinger, Kratěna – D. Kindl, Kracík (A), V. Němec – Straka, Kodýtek, Eberle.

-ms-

Další články