Zde může být vaše reklama.

Olomouc dál válí, porazila doma Zlín a atakuje čelo tabulky!

Olomouc dál válí, porazila doma Zlín a atakuje čelo tabulky!

07. 12. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Sezóna snů - alespoň zatím se tak vyvíjí hokejová extraliga z pohledu olomouckého fanouška. Mora udolala v utkání pětadvacátého extraligového kola doma jednobrankovým rozdílem Zlín a připsala si už šestou výhru v řadě. To stále ještě nemusí být konec, protože v neděli zajíždí Kohouti do Chomutova, který letos předvádí nejslabší výkony ve své dosavadní extraligové historii.

jaro_banner_web

HC Olomouc - PSG Berani Zlín 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)

Vyrovnaná první třetina branky nenabídla, mírně aktivnější ale byli hosté - do velikých šancí se dostali nejprve Okál, krátce po něm i exolomoucký Herman. Branky začaly padat až po první pauze - a poprvé v letošní sezóně se mezi střelce zapsal obránce Ondrušek, a hned dvakrát: nejprve otevřel skóre zápasu z povedeného brejku, v polovině utkání pak doklepl puk ztracený v Sedláčkově brankovišti a Olomouc vedla 2:0. Po druhém Ondruškově gólů se sice na ledě strhla mela, z následné série vyloučení ale Ševci nic nevytěžili a do šaten se šlo za nezměněného skóre. Zlínu se podařilo snížit až zkraje třetí části hry, kdy Okál ranou od modré nedal Lukášovi šanci, přes rostoucí tlak se ale hosté už podruhé neprosadili a Olomouci tak zůstaly všechny tři body.

Branky a nahrávky: 27. Ondrušek (Holec, J. Galvas), 33. Ondrušek (Jergl, Ostřížek) – 43. Okál (Herman)
HC Olomouc: Lukáš (Konrád) – Ondrušek (A), J. Galvas, Švrček, Staněk, Jaroměřský, Dujsík – Burian, Strapáč, Irgl – Ostřížek, J. Knotek (A), Handl – Holec, Nahodil, Jergl – Laš, Skladaný (C), Mráz.
PSG Berani Zlín: J. Sedláček (Štůrala) – Freibergs, Nosek (A), Valenta, Gazda, Žižka (C), Řezníček, Ferenc – Kubiš (A), Fořt, J. Ondráček – Herman, Honejsek, Okál – Lakatoš, Fryšara, E. Kulda – Poletín, P. Sedláček, Šlahař

Další články