Zde může být vaše reklama.

Olomouc v Litvínově rychle vedla, nakonec se ale vrací bez bodu

Olomouc v Litvínově rychle vedla, nakonec se ale vrací bez bodu

30. 09. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Obrat dosud neporažený Litvínov u nich doma a potvrdit svoje postavení v tabulce - s tím se vydali Kohouti na sever Čech. V utkání nejprve rychle vedli a v první třetině soupeře i přestříleli, ve zbytku zápasu byla ale Litvínov mírně lepší a zápas tak domácí otočili. O jediný gól hostů se postaral Zbyněk Irgl.

videoprojektory web

HC Verva Litvínov - HC Olomouc 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Oboustranně bojovné utkání dosavadního lídra soutěže a překvapení tabulky z Olomouce na gól nečekalo tak dlouho, jako v minulém utkání Kohoutů s Vítkovicemi: ve třinácté minutě zcela volný Irgl poslal Olomouc do vedení a Vervu tím mírně zaskočil. Olomouc přestřílela domácí v první části hry v poměru 15 - 8 a zaslouženě vedla.

Rozlet hostů utnul na začátku druhé třetiny faul Laše, během jehož vyloučení se Verva nastěhovala před Konráda a vytvořila si tlak. Litvínov ale na olomouckou obranu dlouho nemohl najít recept. Povedlo se to až ve třiatřicáté minutě Ščotkovi, který z mezikruží propálil Konráda a vyrovnal. Ve zbytku třetiny se vyrovnal i poměr střel a do závěrečného dějství se tak šlo za vyrovnaného stavu.

Třetí třetina začala zvýšenou aktivitou domácích a ti byli za svoji snahu odměněni velmi záhy - František Lukeš zvýšil na 2:1 a Litvínov tak dokonal obrat. Od toho okamžiku vypukl na litvínovském ledě nepohledný boj a Mora se snažila vrátit se do zápasu. Z kruhu pálil Jaroměřský, do dobré šance se dostal i Burian, čas ale běžel a minutu a půl před koncem hostující střídačka odvolala Konráda. Skóre se už ale neměnilo a Olomouc v Litvínově nebodovala.

Branky a nahrávky: 33. Ščotka (J. Mikúš, L. Doudera), 45. F. Lukeš (Kubát) – 13. Irgl (Burian, Jaroměřský)
HC VERVA Litvínov: Janus (Hanuljak) – Hunkes, Šesták, Romančík, Kubát, L. Doudera, Ščotka, Strejček – Petružálek (A), Gerhát, Trávníček (C) – Myšák, V. Hübl (A), F. Lukeš – D. Tůma, J. Mikúš, J. Černý – Jurčík, M. Hanzl, Matoušek.
HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), J. Galvas, Staněk, Jaroměřský, Dujsík – Laš, J. Knotek (A), Jergl – Burian, Kolouch, Irgl – Skladaný, Strapáč, Holec – Ostřížek, Mráz, V. Tomeček.

Další články