Zde může být vaše reklama.

Olomouc v přípravě o gól přetlačila Jihlavu, starší Galvas se uvedl gólem

Olomouc v přípravě o gól přetlačila Jihlavu, starší Galvas se uvedl gólem

01. 08. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

V nejteplejším dni letošního léta začala hokejistům Olomouce porce přípravných zápasů. V plecharéně Kohouti uvítali ligového nováčka z Jihlavy a měli se co otáčet, aby vyrovnané utkání dovedli k vítěznému konci. Lukáš Galvas se uvedl gólem

videoprojektory web

HC Olomouc - HC Dukla Jihlava 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

 

Celé utkání se neslo ve znaku vedra, a hráčům rychle docházely síly. Větší tlak na branku předváděla po celý zápas domácí Olomouc, jihlavské výpady ale vždycky smrděly gólem a soupěři z Vysočiny chybí k vyšší kvalitě jen trocha herního sebevědomí. V šesté minutě tribuny vzrušil vyhozený puk z domácí třetiny, který zasáhl diváka a ten putoval na ošetření.

Góly přišly až po změně stran, poprvé se trefil Lukáš Galvas

Gólů se diváci dočkali až ve druhé třetině. Nejprve vstřelil první gól sezóny starší z Galvasů, největší letní posila Mory, z vedení se ale Olomouc neradovala dlouho. Jen o minutu později číhal před Konrádem nepokrytý Rezek a gólem do šatny vyrovnal.

Do poslední třetiny vlétla Mora jako vítr a snažila se strhnout vítězství vyrovnaného zápasu na svou stranu. Nejprve puk trefil jen Vlachův obličej, za minutu ale poslal domácí znovu do vedení Lukáš Spurný. Jihlava se snažila ubojovat alespoň pomyslný bod, patnáct minut před koncem dostala k dispozici přesilovku pět na tři, zůstala ale bez využití. Přes úpornou snahu se už hosté na vyrovnání nezmohli, Mora si tak připisuje v přípravě první triumf.

Branky a nahrávky: 38. L. Galvas (Herman), 42. Spurný (Rác, Skladaný) – 39. Rezek (Bryhnisveen, Váňa)

HC Olomouc: Konrád (Falter) – Jaroměřský, Ondrušek, Houdek, Spurný, Staněk, Beutl, Rutar, Galvas L. – Eberle, Holec, Burian, Vlach, Herman, Strapáč, Skladaný, Rác, Macuh, Buc, Pechanec, Jergl.

HC Dukla Jihlava: Volden (Škarek) – De la Rose, Bryhnisveen, Půža, Suchánek, Ulrych, Zdráhal, Kájínek, Váňa – Hubáček, Diviš, Žalčík, Zeman, Anděl, Macík, Rezek, Skořepa, Čachotský, Jiránek, Čermák, Semorád.

Další články