Zde může být vaše reklama.

Olomouc ztratila v prodloužení zápas s Hradcem

Olomouc ztratila v prodloužení zápas s Hradcem

07. 10. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Zápas s nevyzpytatelným Hradcem mohl Olomouc posunout mezi úplnou extraligovou elitu, naděje však zhasly na nevyužitém tlaku a neproměňování šancí. Mora byla šedesát minut lepším týmem, Hradec ale dokázal na každý gól bleskově odpovědět a v prodloužení pak v přesilovce získal bod navíc.

HC Olomouc - Mountfield Hradec Králové 3:4 p.p (1:1, 1:1, 1:1, p 0:1)

Olomouc zahájila utkání drtivým tlakem, ještě znásobeným rychlou přesilovkou za šest hradeckých hráčů na ledě. Z bezpočtu šancí se ale nakonec ujala až ta, na jejímž konci byl Petr Strapáč, a salva nadšení mohla poprvé vybuchnout. Kohouti se ale dlouho neradovali; jakkoli Hradec do té chvíle v podstatě nic nepředvedl, z ničeho nic se dostal do šance dej a vyrovnal.

Druhá třetina byla jako podle kopíráku: tlak Olomouce a šance na šanci, z nichž ovšem Kohouti vytěžili jediný gól z hole Jaroměřského, následovaný v podstatě okamžitým hradeckým vyrovnáním, o které se tentokrát postaral Bednář. Hradec postupně vsadil nikoli na efektní, ale velmi efektivní kombinaci, která začala dělat Olomouci ve středním pásmu nemalé potíže.

V poslední části hry se pak aktivita definitivně přesunula na hradecké hokejky, a Konrád měl co dělat. Vyrovnané skóre svádělo k souboji obou brankářů, a jak Konrád, tak Rybár svoje týmy doopravdy drželi. Až deset minut před koncem se Olomouci znovu podařilo vytvořit si zase výraznější tlak, ale musela si počkat až na vyloučení Džerinše šest minut před koncem, než se dočkala třetího zásahu: z rohu od mantinelu si vyjel Laš, naznačil přihrávku na Holce, a místo ní vystřelil - 3:2. Stejný scénář se ale opakoval potřetí a beze zbytku - o dvě minuty později vyrovnat Gregorc a na ukazateli skóre znovu svítil tři minuty před koncem nerozhodný stav.

Prodloužení v této sezóně Olomouci jde, jenže když po sedmnácti sekundách hry musel na trestnou Knotek, a Mora vydržela oslabení jen necelou minutu. Od modré vypálil Šimánek a Konrád neměl tentokrát šanci.

Branky a nahrávky: 13. Strapáč (Ondrušek), 35. Jaroměřský (Matai, Skladaný), 55. Laš (Vyrůbalík, Ondrušek) – 15. Dej (Bednář), 39. Bednář (Kukumberg), 57. Gregorc (Bednář), 62. Šimánek (Dietz)
HC Olomouc: Konrád (Falter) – Škůrek, Vyrůbalík (C), Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek, J. Galvas – J. Mikúš, J. Knotek, Laš – Eberle, Ostřížek, Strapáč – Holec, Herman, Burian – Fořt, Matai, Skladaný.
Mountfield HK: Rybár (Kacetl) – Vydarený, Pláněk, Gregorc, Štajnoch, Dietz, Pavlas, Newton – Šimánek, Džerinš, Jarůšek – Dej, Kukumberg (C), Bednář – Pavlík, Köhler, Potulny – Nedvídek, T. Knotek, Kopta.
Rozhodčí: Pešina, Mrkva – Bláha, Špůr

Další články