Zde může být vaše reklama.

První tři body pro Olomouc, Mora porazila vicemistra z Liberce 3:0

První tři body pro Olomouc, Mora porazila vicemistra z Liberce 3:0

15. 09. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Nutnost bodovat - takové zadání měli hokejisté Olomouce ve čtvrtém extraligovém kole. A zadání splnili na výbornou. Tým se ve čtvrtém extraligovém kole prezentoval výrazně zlepšenou hrou a zaslouženě získal první body do tabulky. Do sestavy se vrátili Rác a Eberle, a trenéři také dali znovu dohromady lajnu Laš - Knotek - Buc.

reklama poutak

HC Olomouc - Bílí Tygři Liberec 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

S proházenými řadami a už bez Jiřího Řípy, který v první komerční pauze sklidil ovace celého stadionu, se hokejisté Olomouce postavili ve čtvrtém kole na domácím ledě Liberci, a od úvodního vhazování byli aktivnější hosté. Už po minutě hry dostal Liberec k dispozici trestné střílení, Jelínek ale nedal. Vcelku nezáživná první třetina pak nepřinesla ani gól, ani žádnou vyloženou šanci, a skončila bez branek.

Vstup do druhé třetiny ovšem Kohoutům vyšel náramně: hned po vhazování se podél mantinelu protáhl Knotek, nahrál před branku a volný Laš bekendovou střelou otevřel skóre. Bylo to vůbec poprvé v letošním ročníku, kdy Olomouc v zápase vedla. Liberec se snažil o rychlou odpověď, domácí obrana se ale semkla a narozdíl od předchozích zápasů přestala zmatkovat. Kohouti převzali útočnou iniciativu a Will se tak v polovině zápasu dostal do ohně střel; nejprve byla Eberleho rána tečována nad, poté se o navýšení náskoku pokoušeli Herman, Škůrek a Houdek. Těsně před druhou sirénou se do obrovské šance dostali i hosté, když Jelínek nastrčil do obrovské šance Dlouhému, Konrád si puk ale pohlídal.

Vstup do třetí třetiny měli Kohouti stejně rychlý, jako do té druhé: po křídle ujel Holec a zvýšil střelou po zemi na 2:0. Dvougólové vedení jako by naučilo Kohouty létat: najednou vládli ledu a vytvářeli si šance a tlak. Zápas vzrušila bitka Škůrka s Ševcem po ostrém faulu na Holce, pro kterého tak zápas skončil. Olomouc pak dostala k dobru pětiminutovou přesilovku, během které ale nic kloudného nevymyslela. Z nervózního konce zápasu pak Olomouc vytěžila ještě třetí gól; Burian tečoval Ondruškovu střelu a stanovil tak konečné skóre zápasu.

Branky a nahrávky: 21. Laš (J. Knotek), 42. Holec (Skladaný), 60. Burian (Ondrušek)

HC Olomouc: Konrád (Falter) – Dujsík, J. Galvas, L. Galvas, Ondrušek, Škůrek, Vyrůbalík (C), Houdek – Laš, J. Knotek, Buc – Eberle, R. Vlach, Burian – Herman, Holec, Skladaný – Jergl, Rác, Strapáč.
Bílí Tygři Liberec: Will (Stezka) – Derner, Ševc, Šmíd, Pyrochta, Mojžíš, Jánošík – L. Krenželok, P. Jelínek, Lakatoš – Ordoš, Bulíř, Bakoš – Bartovič, Jašek, J. Stránský – D. Špaček, Vantuch.

-vb-

Další články