Zde může být vaše reklama.

Roman Rác se v O2 areně vrátil po skoro roce. Hokejisté získali bod

Roman Rác se v O2 areně vrátil po skoro roce. Hokejisté získali bod

27. 01. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Téměř rok trval návrat na led Romanu Rácovi. Nejnadějnější útočník Olomouce loňského ročníku prodělal zánět srdečního svalu a následná rekonvalescence se protáhla až do ledna 2016. Rác nastoupil na pozici centra, narozdíl od loňska, kdy hrával křídlo a děsil obránce soupeře rychlýmy průniky kolem mantinelu.

Mora sice v O2 areně od deváté minuty zásluhou Laše vedla, nakonec ale vyválčila jen bod za prohru v prodloužení. Sparta od začátku tlačila, do vedení šli ale hosté po Lašově jednoduché, ale účelné střele. Na 0:2 mohl vzápětí zvýšit navrátilec Rác, nepodařilo se mu ale puk propasírovat mezi Novotného betony. Na začátku druhé třetiny šla Mora do tří, a Spartě se podařilo vyrovnat. Tlak Sparty pokračoval a vrcholil ve třetí třetině, Konrád ale udržel Olomouci bod. Následné prodloužení rozhodnutí nepřineslo a rozhodnout musela až osmá série nájezdů.

HC Sparta Praha – HC Olomouc 2:1 sn (0:1, 1:0, 0:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 23. Sabolič (Čajkovský), rozhodující nájezd Netík – 9. Laš (Skrbek). Rozhodčí: Lacina, Hejduk – Hynek, Belko. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. Diváci: 12 355.

Sparta Praha: Novotný – Polášek, Eminger, Čajkovský, Švrček, Hrbas, J. Mikuš, Kalina – Buchtele, Přibyl, Netík – Sabolič, Klimek, Hamilton – Kumstát, J. Hlinka, Forman – Dragoun, Pech, A. Kudrna. Trenéři: Jandač a Moták.

Olomouc: Konrád – Skrbek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek – Buc, Herman, Laš – Eberle, Řípa, Vodný – Skladaný, Húževka, T. Mikúš – Pekr, Rác, Holec. Trenéři: Venera a Tomajko.
Zdroj: http://olomoucky.denik.cz/hokej_region/extraliga-sparta-praha-hc-olomouc-26012016.html

Další články