Zde může být vaše reklama.

Šumperk opouští první hokejovou ligu, přestože poslední zápas vyhrál

Šumperk opouští první hokejovou ligu, přestože poslední zápas vyhrál

09. 03. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Ani vysoké vítězství v posledním kole skupiny o udržení nepomohlo šumperským hokejistům k udržení první ligy. Drakům nebylo nic platné sedmibrankové vítězství nad Benátkami nad Jizerou, konkurenční Most totiž v Třebíči rovněž bodoval naplno. Oba celky tak zakončily skupinu o udržení se stejným bodovým ziskem, moravský celek poslaly do druhé ligy horší vzájemné zápasy.

Regionální hokej tak bude na prvoligové úrovni v následující sezóně ochuzen o dvě vydatná derby. Šumperk sice v posledním kole play out skupiny porazil před asi sedmi stovkami věrných diváků Benátky nad Jizerou vysoko 7:2, protože ale současně Most vyhrál v Třebíči, rozhodovaly vzájemné zápasy, které měl středomoravský celek horší.

Salith Šumperk - HC Benátky nad Jizerou 7:2

Třetiny: 2:0, 1:2, 4:0.
Branky a nahrávky: 10. Milfait, 12. Plášek, 33. Haas (Šimun, Holík), 44. Brunec (Prokop), 54. Brunec (Šimun), 58. Plášek (Holík), 59. Sedlák (Milfait) - 36. Kalina (Svoboda), 38. Svoboda (Dlouhý, Víšek). Rozhodčí: Jílek - Šmika, Krátký. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:0. Diváci: 648. Střely na branku: 39:33. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 7:2.

-ms-

Další články