Zde může být vaše reklama.

V první lize jdou oba hanácké týmy do play off. Vypukla hokejová horečka

V první lize jdou oba hanácké týmy do play off. Vypukla hokejová horečka

16. 02. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Po pondělních zápasech první hokejové ligy je jasné, že jak Prostějov, tak i nováček soutěže Přerov přímo postupují do čtvrtfinále soutěže. Rozhodl o tom zápas na ledě Jestřábů, rivalovi z Přerova pomohla ztráta Havířova z tohoto utkání. Fanoušci obou měst slaví.

LHK Jestřábi Prostějov - AZ Havířov 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)

Pondělní dohrávka přinesla v Prostějově vyprodaný stadion a vynikající atmosféru. Vynikající vstup do utkání měli hráči AZetu, odehrálo se pětačtyřicet sekund a už zvedali ruce nad hlavu, když přečíslení proměnil v branku Martin Mazanec. V přesilovce následně opět zahrozil Havířov, Kotala tečoval Pechancův pokus mimo Horčičkovu bránu. Poté byla hra plná nepřesností, ale i přesto nebyly k vidění výraznější šance až do patnácté minuty, kdy tvrdě pálil Drtina a Laco musel vytáhnout efektní zákrok lapačkou, ani Havířovští se nenechali zahanbit a také zahrozili, z bezprostřední blízkosti prověřil Horčičku Krisl, ale prostějovský muž s maskou celou situaci zvládl, takže do kabin se šlo za stavu 0:1.

Prostřední dějství už ale lépe začali Hanáci a po čtyřech a půl minutách bylo srovnáno, Drtinovu střelu šikovně tečoval Matouš Venkrbec a Laco musel poprvé lovit kotouč z branky. Ještě veselejší mohli být hráči v červenobílém o pár sekund později, to se totiž na branku AZetu hnal Krejčík, ale její strážce situaci vyřešil, takže stav byl stále vyrovnaný. Stejně jako v úvodním dějství se po divočejším začátku hra zklidnila a na velikou šanci si bylo třeba počkat až do šestatřicáté minuty, to si Kanko zvládl položit Horčičku, ale ten si i v leže poradil s několika pokusy havířovského hráče procpat puk do sítě a i díky tomu se stav před druhou sirénou již nezměnil.

Třetí část byla jediná, která nepřinesla poměrně rychlou branku, zajímavé situace jsme však viděli, přišlo totiž několik vyloučení v řadě, což vyústilo v přesilovku domácích 4 na 3 a v ní zahrozil obránce Drtina, jenž si dokázal sice položit Laca, ale svou akci nedotáhl do úspěšného konce. Na druhé straně zase zahrozil Sztefek a proti němu musel vytáhnout jeden z lepších zákroků Horčička. Pak už se ale skóre měnilo, na levém křídle nabral rychlost exhavířovský Jakub Šlahař, jehož střelu na vyrážečku zastavila až síť Lacovy branky a domácí šli do vedení. Obrovský výbuch euforie na prostějovském stadionu pak přišel zhruba minutu a půl před koncem, když si po přihrávce Venkrbce vzal kotouč Lukáš Luňák, který zvýšil na 3:1 a pojistil Prostějovu přímý postup do play-off. Havířovští se totiž nezmohli ani k závěrečnému tlaku, protože Karol Korím neudržel nervy na úzdě a velice tvrdě poslal k ledu Illéše, za což byl vyloučen na 5 minut plus do konce utkání, takže Hanáci už neměli problém v klidu dohrát zápas s dvougólovým náskokem.

Branky a nahrávky: 25. Venkrbec (Drtina), 54. Šlahař (Drtina), 59. Luňák (Venkrbec, Novák) – 1. Mazanec (Meidl, Kanko). Rozhodčí: P. Mikula – Měkýš, Reich. Vyloučení: 5:2 - navíc Korím (HAV) 5 min. + do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2589. Střely na branku: 31:32. Průběh utkání: 0:1, 3:1.

LHK Jestřábi Prostějov: Horčička – Drtina, Kaluža, Mojžíš, Kolář, Husák, Protivný, Rudl – Novák, Moskal, Dragoun – Luňák, Venkrbec, Cetkovský – Šlahař, Illéš, Krejčík – Augustin, Volek, Čuřík. Trenér: K. Přecechtěl.

AZ Havířov: Laco – Krisl, Lenďák, Bahounek, Mazanec, Doudera, Korím, Graca, Chroboček – Maliník, Pechanec, Štumpf – Kotala, Meidl, Kanko – Sztefek, Sedláček, Kalus – Bednář, Hudeček, Matějek. Trenér: Š. Mikeš.

 

Další články