Zde může být vaše reklama.

Vzhůru do play off! Kohouti vyválčili postup v prodloužení v Mladé Boleslavi

Vzhůru do play off! Kohouti vyválčili postup v prodloužení v Mladé Boleslavi

28. 02. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Po dvou letech se hokejisté HC Olomouc podívají do extraligového play off. Po pondělní porážce Sparty si v prodloužení poradili s Mladou Boleslaví na jejich ledě, přestože Bruslaři v průběhu utkání vedli už 3:0. Vyřazovací část vystřelil Olomouci Petr Strapáč, a Kohouti si tak mohou brousit zobáky na nejatraktivnější zápasy sezóny!

BK Mladá Boleslav - HC Olomouc 3:4 p (1:0, 2:0, 0:3 – 0:1)

Boleslav po první třetině vedla v důležitém zápase 1:0, kskóre otevřel Jakub Valský. Hrálo se opatrně, ani jeden celek nechtěl udělat chybu. Ve druhé části třetiny se však přece jenom začalo více střílet. Největší šance domácích přišla ve vlastním oslabení, když v brejku ve dvou lidech neuspěli proti Branislavu Konrádovi.

neolstav tecnik web

Ve druhé třetině síť za Konrádem dvakrát rozvlnil Klepiš a Boleslav naráz vedla už 3:0.  Oběma gólům předcházely chyby Olomouce pramenící nejspíš z toho, že jsme urgentně potřebovali vyrovnat.

Ve třetí třetině Olomouc zabrala a tříbrankové manko zázračně stáhla. Trefili se Holec a dvakrát Laš. V následném prodloužení byla daleko ofenzivněji naladěná hostující Olomouc, jež využila chybu domácích a rozhodla o tom, že důležité dva body se vezou do Olomouce. Olomouc tak si vybojovala play off, ale dokonce má stále šanci projít do první šestky, kdežto Mladá Boleslav si výrazně zkomplikovala cestu za předkolem play-off.

Branky a nahrávky: 10. Valský (Orsava), 38. Klepiš (Pacovský, Nahodil), 39. Klepiš (Pacovský) – 43. Holec (Škůrek), 47. Laš (Eberle, J. Galvas), 57. Laš, 65. Strapáč (Ondrušek)
BK Mladá Boleslav: Maxwell (J. Růžička) – Hanzlík (C), Kurka, Němeček, Eminger, Dlapa, Kotvan, Bernad – Orsava, Žejdl, Valský – Pacovský, Nahodil, Klepiš (A) – Pabiška, V. Němec, Lenc (A) – P. Musil, Urban, P. Kousal.
HC Olomouc: Konrád (Falter) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), Jaroměřský, L. Galvas, J. Galvas, Staněk – Laš, J. Knotek (A), Eberle – Burian, Strapáč, Irgl – J. Káňa, Ostřížek, Skladaný – Holec, Mráz, Jergl.

Další články