Zde může být vaše reklama.

Zapomenutý Roman Rác: Vrátí se oblíbený olomoucký útočník?

Zapomenutý Roman Rác: Vrátí se oblíbený olomoucký útočník?

10. 11. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Někdejší záživá perla olomouckého útoku, zvláště v jeho první extraligové sezóně, rychlý štírek Roman Rác se v extraligové sestavě Olomouce ukázal naposledy v polovině října. Od té doby jako už natrvalo brázdí havířovský led. Pro fanoušky Romana Ráce existuje alespoň jedna útěcha: v Havířově pravidšlně hraje. Existuje ale pro oblíbence tribun ještě cesta zpátky?

Rác nejprve zazářil v olomouckém dresu jako kometa, nakoukl do slovenské reprezentace, aby jej vzápětí na rok vyřadily problémy se srdcem. Když se do sestavy Kohoutů vrátil, byl na začátku loňské sezóny za dosud nevyjasněných okolností poslán do Vsetína, údajně za trest. Nyní rychlonohý útočník brázdí prvoligový led v dresu havířovského AZ, a návrat do Olomouce zřejmě není na pořadu dne. Ve čtrnácti zápasech, které letos dosud odehrál na severu Moravy, si připsal do statistik sedm kanadských bodů, čísla za Olomouc má horší: čtyři zápasy a nula bodů. Během utlání, která letos za Olomouc odehrál, spíš cestoval soupiskou a nikde se definitivně neusadil.

Pokles formy? Nebo jen nedůvěra, která svazuje?
Podle slov havířovského sekretáře Robina Pavlase za tím není nic jiného, než rozhodnutí trenérů. „Roman je u nás na hostování, má vyřízené střídavé starty. Záleží jen na rozhodnutí jednotlivých trenérů,” uvedl pro Hanácký Večerník sekretář havířovského klubu Robin Pavlas. Jestli je za přesunem Ráce do nižších lig jen sportovní výkonnost, nebo i jiné důvody, o tom se veřejně a nahlas nehovoří. Po loňské vsetínské anabázi se ovšem nabízí spekulací dsoslova celá řada. Olomoučtí fanoušci tak na svého oblíbence nadále čekají. Rác se v olomouckém dresu objevil naposledy 13. října při debalku na Kometě, od té doby na svou třetí šanci stále čeká.
-ms-

Další články