Zde může být vaše reklama.

Životně důležitá výhra je tady. Olomouc - Vítkovice 5:0

Životně důležitá výhra je tady. Olomouc - Vítkovice 5:0

13. 01. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Venera jako defenzivní maniak? Zapomeňte. Pátek třináctého, který nosí smůlu? To už vůbec ne. Kohouti od první minuty zatlačili hosty z Vítkovic k jejich bráně a vyklovali cenné tři body. Průměrná návštěva 4 160 diváků viděla oboustranně útočné utkání, doufejme, že se touto důležitou výhrou Olomouc chytí.

HC Olomouc - HC Vítkovice Ridera 5:0 (2:0, 0:0, 3:0)

Kohouti vlétli do zápasu jako vítr a zatlačili hosty do jejich obranné třetiny. Stadion poprvé zaburácel ve třetí minutě, kdy se před Bartošáka vtlačil Hermann, ale přestřelil. Utkání ve výborném tempu nabízelo akci za akcí, více jich ale měli domácí. Branislav Konrád řešil první závažnější situaci v jedenácté minutě, kdy ležící spíš reflexivně pokryl levým betonem hned tři dorážky hráčů v modrém. Tlak domácích vyústil ve vedoucí branku až minutu a půl před koncem první třetiny: Hermann se protáhl kolem mantinelu a jeho centrovaný puk poslal do branky Burian. Vzápětí poslal rozhodčí hosty do čtyř a ještě do přestávky propasíroval puk za vítkovického brankáře Petr Strapáč - 2:0.

Začátek druhé třetiny okořenila šarvátka Houdka s Krenželokem, rozhodčí ale nechal oba dva bez trestu. Kohouti následně ubránili přesilovku hostí při vyloučení Ondruška, a diváci na stadionu sledovali velmi rychlý hokej, ale s minimem vyložených šancí. To platilo až do čtyřiatřicáté minuty, kdy na Konráda od modré pálil Tomi, a nadvakrát dorážel Němec. Branislav Konrád si ale vzpoměl na svoje lepší časy a bezpečně kraloval domácímu brankovišti. Ke konci prostřední části hry se naskytla Olomouci krátká přesilovka pět na tři, skóre se ale do přestávky neměnilo.

Ne tak po přestávce: netrvalo to ani minutu hry, a bylo to 3:0. Bartošák jen vyrazil Eberleho střelu a do prázdné klece dopravil puk Jiří Ondrušek. Tři góly v jednom utkání přitom dala Mora naposledy před měsícem ve Varech. Vítkovice, které také potřebují body, se vrhly do útoku, narážely ale na obranný val Kohoutů, postavený bezpečně mezi dvěma modrými čarami. Postupem času tlak hostů rostl, po střele Romana dokonce zazvonila za Konrádem tyč. Pět minut před koncem se nechal vyloučit Rostislav Olesz a Olomouc využila druhou přesilovku v dnešním zápase - fanoušky v poslední době kritizovaný Marek Laš protrhl střeleckou smůlu a zvýšil na 4:0. Ani to však nebylo vše - pár sekund před koncem přidal pátou branku Vyrůbalík a Olomouc může slavit možná nejcennější vítězství za poslední měsíce.

Branky a nahrávky: 19. Burian (Herman, T. Mikúš), 20. Strapáč (Jaroměřský, J. Mikúš), 41. Ondrušek (Eberle, J. Mikúš), 56. Laš (Skladaný), 60. Vyrůbalík.

HC Olomouc: Konrád (Falter) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), Jaroměřský, Rašner, Houdek (A), J. Galvas – Laš, J. Knotek, Skladaný – Strapáč, J. Mikúš, Eberle – Holec, R. Vlach, T. Mikúš – Burian, Herman, Fořt.

HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – Hrbas, Sloboda, Klok, L. Kovář, Výtisk, Urbanec, D. Krenželok – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Olesz, Stastny, Szturc – Kucsera, Kolouch, Vandas – P. Zdráhal, E. Němec, Tomi.

Další články