Zde může být vaše reklama.

Bělkovický rodák Jaroslav Hynek je trenérem Žiliny

Jaroslav Hynek je trenérem Žiliny

foto: mskzilina.sk

31. 05. 2022 - 19:59

Trenér z Hané povede MŠK Žilina ve slovenské elitní soutěži. Klub na svém webu oznámil podpis kontraktu s Jaroslavem Hynkem (1975). Rodák z Bělkovic působil u mládežnických týmů SK Sigma Olomouc, Baníku Ostrava a Dukly Praha. Na Julisce pak byl také trenérem áčka v první lize. „Byl jsem překvapený a šťastný, že mě takový klub vůbec oslovil,“ řekl Jaroslav Hynek proti klubový web. Žilina bude hrát v přípravě proti Sigmě, bude to 2. července od 16.00 ve Slatinicích.

Co jste říkal na nabídku od MŠK Žilina, když se vám z klubu poprvé ozvali?
Žilinu mám dlouhodobě zařazenou mezi top týmy, které pracují dobře s mládeží a tak se také zviditelňují. Když se mi vedení klubu ozvalo, měl jsem velkou radost. Splnil se mi sen v tom smyslu, že mě takový klub vůbec osloví a chce moji práci. Takže jsem byl překvapený a také šťastný.

Proč jste se rozhodl nabídku přijmout?
To, co se o Žilině říkali a co jsem věděl jen z venku, jsem osobně poznal při rozhovorech s vedením klubu a trenéry. Mluvit neznamená vždy také něco dělat, ale teď jsem okusil, že to je pravda. V klubu to funguje, všichni vyžadují stejné věci a jdou jedním směrem. To se mi líbí, že se od mládeže až po áčko táhne za jeden provaz.

Žilina je pro vás prvním zahraničním angažmá.
Ano. Dosud jsem nejdéle působil v Dukle Praha. Nejprve u mládeže, pak v realizačním týmu trenéra Šilhavého, když tehdejší majitel si přál, aby s ním pracoval někdo, kdo zná klub a kdo by propojil mládež s prvním týmem. Tedy podobně jako je to v Žilině. Po odchodu trenéra Šilhavého jsem mužstvo převzal jako dočasný trenér. Po čtyřech zápasech pak prodloužil kontrakt a trénoval Duklu dva roky. Tohle období je zatím vrchol mé trenérské kariéry. Žilina bude určitě dalším vrcholem, věším, že klubů pomůžu dál rozvíjet jeho filozofii.

Posledním českým trenérem v Žilině před vámi byl Pavel Hapal.
Sledoval jsem výsledky trenéra Hapala i Žiliny celkově. Pavla Hapal jsem zažil v Olomouci, kdy ještě hrával a já jsem ho sledoval jako mladý hráč. Když jsem pak trénoval Duklu, hráli jsme proti Spartě, kterou tehdy vedl právě on. V Žilině také působil Pavel Vrba. Věřím, že se mi podaří českou stopu v Žilině prodloužit a bude to minimálně tak úspěšné, jako jejich práce.

Další články