Zde může být vaše reklama.

Odchovanec v Opavě Mám to tady rád, řekl Aleš Nešický

Mám to tady rád, řekl Aleš Nešický

foto: Petr Pelíšek

26. 01. 2021 - 07:00

Záložník Aleš Nešický (1992) je odchovanec SK Sigma Olomouc. Do nejvyšší soutěže se dostal oklikou přes druhou ligu, mezi elitou hraje třetí sezonu. Teď v zimě přestoupil ze Slovanu Liberec do SFC Opava. V sobotu proměnil na Andrově stadionu pokutový kop a dal jedinou branku Slezanů v utkání. „Chceme ligu v Opavě zachránit a věřím, že se nám to povede. Ještě je ve hře hodně bodů, je před námi devatenáct utkání. Věřím, že to bude zápas od zápasu lepší a lepší a konečně začneme bodovat,“ řekl Nešický, jehož otec hrával ve federální lize za Cheb, České Budějovice, Drnovice a Hradec Králové.

Jak se vám hrálo v Olomouci, kde to dobře znáte?
Mám to tady rád. Je tady krásný stadion, výborné fotbalové prostředí. Takže sem jezdím rád.

Poslední dvě utkání Opava prohrála o tři branky – doma se Spartou a pak v Olomouci. Byla ta utkání, i přes porážku, herně rozdílná?
Chtěli jsme herně navázat na výkon proti Spartě, což se nám bohužel nepovedlo, byli jsme pasivní. Volili jsme rozehrávku dlouhými míči, které nám stopeři Olomouc sbírali. Dostával jsme se zbytečně pod tlak, domácí to zkoušeli balony za obranu, my jsme nebyli schopni posbírat, třeba jako předtím se Spartou, odražené míče.

Jak moc utkání ovlivnilo vyloučení v nastaveném čase první půlky? Byl to klíčový okamžik, rozhodlo právě tohle?
Samozřejmě to zápas ovlivnilo. Věděli jsme, že Olomouci se podařilo v předchozích sedmi zápasech dostat do vedení, to jsme nechtěli dopustit. Bohužel, přišel tam centr z pravé strany a na zadní to dohrávali, což pro nás byla škoda. Potom jsme dostali rychle druhý gól. A pak ta červená už nás asi zlomila. Škoda, že jsme trefili po rohu břevno, kdybychom dali branku do šatny, mohlo to být třeba ještě jiné. Naštěstí se nám pak povedlo na začátku druhého poločasu dostat se na dostřel. Bohužel, pak jsme dostali rychle třetí a čtvrtou branku a bylo po zápase.

Jaké to bylo chystat se na zápas bez hlavního trenéra?
Je to zvláštní. Ale bohužel ta situace taková je. Vždycky dva dny před zápasem chodíme na testy a jenom trneme, kolik hráčů nebo členů realizačního týmu z toho vypadne. Bohužel to takhle je, není to jednoduché, ale musíme se s tím poprat.

Jak se vám zatím líbí v Opavě?
Musím říct, že parta lidí okolo se snaží, abychom měli co nejlepší servis, všichni táhneme za jeden provaz. Chceme ligu v Opavě zachránit a věřím, že se nám to povede. Ještě je ve hře hodně bodů, je před námi devatenáct utkání. Věřím, že to bude zápas od zápasu lepší a lepší a konečně začneme bodovat.

Další články