Zde může být vaše reklama.

Mora posiluje v brankovišti. Marek Laco se proslavil gólem v polské lize

Mora posiluje v brankovišti. Marek Laco se proslavil gólem v polské lize

19. 12. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Pětatřicetiletý slovenský gólman Marek Laco přichází do Olomouce na střídavé starty. To nikdo nečekal. Loňská superstar extraligy Konrád sice letos nemá tak brilantní statistiky jako loni, přesto je jednoznačnou jedničkou. Jaká tedy bude role Laca?

Dosavadní jednička AZ Havířov přitom ve WSM lize statistika zrovna neoslňuje: Průměr inkasovaných branek na utkání v aktuální sezóně má 2,44, a ani procento úspěšnosti zásahl není bůhvíjaké. Za posílením v brankovišti zřejmě budou zdravotní problémy dosavadní dvojky Martina Faltera. Klub se k jeho zdravotnímu stavu nijak nevyjádřil, pouze trenér Venera po zápase s Litvínovem bez dalšího upřesnění připustil, že Martin Falter není zcela zdráv.

Laco se proslavil nájezdem na prázdnou bránu

Marek Laco odchytal většinu své kariéry na Slovensku, v roce 2011 však uhranul polskou ligu během angažmá v týmu THK Toruň. Tehdy se vydal během signalizovaného vyloučení na střídačku, když ale viděl, že jeho tým útočí, vše si rozmyslel a rozjel se  do útočného pásma, odkud z mezikruží střelou zápěstím skóroval. Protože brankář nesmí za červenou čáru, musel vzápětí čelit trestnému střílení, které ovšem pokryl.

-ms-

Další články