Zde může být vaše reklama.

Závody do vrchu Ladislav Šuba z týmu GT2 motorsport je spokojen

Ladislav Šuba z týmu GT2 motorsport je spokojen

foto: archiv redakce

22. 09. 2023 - 20:08

Rodák ze Šternberka Ladislav Šuba uzavřel další vrchařskou sezónu. Startoval s týmem GT2 motorsport v evropském šampionátu, také v domácím mistrovství, celkem odjel deset závodů.

Poslední evropský závod v letošní sezóně jel Ladislav Šuba v chorvatském Buzetu, kde bylo přihlášeno více než 200 startujících. Po pátečních technických a administrativních přejímkách nic nebránilo nastoupit do sobotních tréninků, ve kterých tým hledal nastavení vozidla kvůli dosti nerovnému povrchu. „V nedělní první závodní jízdě jsem zrychlil o sedm sekund ve srovnání s posledním tréninkem v sobotu. Byli jsme s časem spokojeni, protože nás řadil na čtvrté místo ve skupině 1 za silnou evropskou špičkou,“ řekl Šuba.

Sezónu 2023 hodnotí velmi kladně, i když začátek kalendáře byl pro něj hektický kvůli ladění nové techniky. „To nám dalo zabrat fyzicky i psychicky. Měli jsme možnost nastoupit až do evropského kalendáře na domácím Ecce Homo v Šternberku, což nebylo vůbec jednoduché kvůli technickým problémům. Celý tým se dal dohromady a začali jsme pracovat na tom, abychom na dalším evropském kopci nechyběli,“ uvedl Šuba.

Od polské Limanowy auto začalo perfektně fungovat, a tým se začal seznamovat s BMW SŠ23. „S každým závodem jsme zrychlovali a zlepšovali časy. V letošní sezóně jsme navštívili pět evropských kopců zařazených do mistrovství Evropy a zúčastnili jsme se také pěti českých kopců v rámci republikového šampionátu. Celou sezónu hodnotím pozitivně a věřím, že v nové budeme bojovat o co nejlepší výsledky,“ podotkl Šuba.

V konečném pořadí evropského mistrovství skončil tým GT2 motorsport na 7. místě ve skupině 1.

Další články