Zde může být vaše reklama.

Velká cena Mohelnice je tady. Truck Trial bojoval i s podvodným prodejem vstupenek

Velká cena Mohelnice je tady. Truck Trial bojoval i s podvodným prodejem vstupenek

19. 05. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Celý víkend bude v Mohelnici patřit kamionům. Tradiční podnik, na který každoročně míří tisíce diváků, se letos potýkal také s falešnými vstupenkami, které se objevily na internetu. Organizátoři závodu před podvodníky varují.

reklama poutak

Trial patří mezi diváky k nejatraktivnějším disciplínám. Je svým charakterem obdobou motocyklových šlapačových soutěží. Trialové závody nejsou závody na plný plyn, nejde totiž o rychlost, ale závody aut v abnormálně náročném terénu na pokraji technických možností vozů, popírající fyzikální zákony. Při jízdě se klade důraz na zručnost, cit, přesnost a odhad. Vyžaduje to velkou dávku odvahy a přemýšlení. Vlastní jízda probíhá v uzavřené sekci, kde jsou postavená branková pole - branky, u kterých je dán směr průjezdu. Je ale jedno jestli popředu nebo pozadu. Pořadí průjezdu jednotlivých branek není určeno a záleží na posádce, jakou trasu si zvolí. V průběhu jízdy se posádka se svým vozidlem nesmí dotknout ohraničení sekce. Vlastní jízda je bodována a tak si posádky připisují trestné body za změnu směru jízdy, dotyk brankové tyče, zlomení brankové tyče, neprojetí nebo chybné projetí brankového pole apod. Vyhrává ten, kdo nasbírá nejméně trestných bodů.

Program
VELKÉ CENY MOHELNICE TRUCK TRIAL 2017


Sobota 20.05.2017
07:00 – 08:30 - technické přejímky závodních vozidel
09:00 - slavnostní zahájení závodu
09:15 - rozprava s posádkami, start do sekcí
18:00 - ukončení prvního dne závodu
20:00 - večerní zábavný program

Neděle 21.05.2017
09:00 - zahájení druhého dne závodu, rozprava s posádkami, start do sekcí
15:00 - ukončení závodu v sekcích
15:30 - start vloženého závodu do strmého vrchu o pohár Olomouckého kraje
17:00 - vyhlášení výsledků závodu
18:00 - ukončení závodu

Příjezd od Olomouce: silnice č. E442, č. R35 (na mapě označeno E) - z dálnice odbočíte (za čerpací stanicí Benziny) vpravo na horu na most směrem na Moravskou Třebovou (směr Praha) na mostě odbočujete vlevo a pokračujete k čerpací stanici Lukoil ( bývalá JET).
Příjezd od Zábřehu na Moravě (Šumperku): silnice č. 44 (na mapě označeno F) - dojedete až do Mohelnice, za mimoúrovňovou křižovatkou odbočujete vpravo, po výjezdu na mimoúrovňové křižovatce odbočujete vlevo na Moravskou Třebovou (směr Praha) a pokračujete k čerpací stanici Lukoil ( bývalá JET).
U čerpací stanice odbočíte vpravo do Křemačova. Za křižovatkou uvidíte billboard VELKÉ CENY MOHELNICE TRUCK TRIAL. Kromě velkého bilboardu u křižovatky u čerpací stanice Lukoil bude od této křižovatky cesta do Křemačova  a na závodiště a záchytná parkoviště značena.

-ms-

Další články