Zde může být vaše reklama.

Opora mančaftu Ondrušek: Škoda nevyužitých šancí v první třetině

Ondrušek: Škoda nevyužitých šancí v první třetině

foto: hc-olomouc.cz

06. 01. 2021 - 13:11

V posledních pět kolech má obránce HC Olomouc Jiří Ondrušek střeleckou formu. Dal tři branky, naposledy v úterý doma právě on rozhodl o výhře v prodloužení nad Motorem České Budějovice. „Jsme rádi, že body sbíráme. Ale ty body v prodloužení, to je takové bodování nebodování. Soupeř vám vždycky uteče,“ řekl Ondrušek, který má nejvyšší ice-time z celého týmu. Na ledě v zápasech maká průměrně 21 minut a 33 sekund.

Hráli jste s posledním týmem v tabulce, nakonec to nebyl lehký zápas.
Nebrali jsme Budějovice jako posledního. Mají teď dobré výsledky, bodovali i se silnějšími celky, s těmi, co jsou na tom v tabulce lépe, než my. Takže jsme to nebrali tak, že hrajeme s někým, kdo je poslední a nějaký odevzdaný.

A nakonec to Budějovice také potvrdily. V řádné hrací době to bylo nerozhodně.
Myslím, že větší část zápasu jsme měli více ze hry my. Ale na druhou stranu hosté také měli nějaké šancí, kdyby Braňo nezachytal, tak jsme také mohli klidně prohrát.

Závěry prvních dvou třetin vám tentokrát moc nevyšly, inkasovali jste v nich.
Musíme si na to dávat pozor. Samozřejmě to bolí, ale někdy se i tohle stane. Doufám, že se to nebude opakovat. Myslím, že jsme se nachystali na zápas dobře. Jen škoda, že jsme ze šancí v první třetině nedali více gólů. Když dáme jenom jednu branku, tak je vlastně soupeř pořád nějak ve hře. Být tři nula, tak už by se Budějovicím přece jen hůře hrálo. V tom se musíme zlepšit.

Nebyli jste překvapení z převahy v první třetině? Tam jste soupeře zamkli na dlouhé minut, v klidu si při tom ještě stačili prostřídávat. To nebývá zrovna obvyklé.
Ano. Měli jsme lepší pohyb, byly tam šance. Ale vytěžili jsme z toho jenom jeden gól, což je chyba. Kdyby takto hrály Budějovice v Třinci, tak je to čtyři nula po první třetině, je rozhodnuto a není co řešit, je po zápase. U nás je to jedna nula a pak se klepeme šedesát minut.

A v závěru zápasu, místo abyste šli do nějakého tlaku, tak přišlo dlouhé oslabení.
Samozřejmě z toho byly obavy. Ale jsem rád, že jsme to ubránili.

Vy jste se prosadil v prodloužení, sám před brankářem, jako útočník.
Při hře tři na tři se nehraje úplně útočník obránce. Většinou se hraje jeden na jednoho. A když se soupeři nějak zakřižují, tak se stane, že je obránce vpředu a útočník zrovna vzadu.

Hráli jste třetí prodloužení za sebou. Konečně to vyšlo na zisk toho druhého bodu.
Jsme rádi. Bylo vidět, že i Braňo z toho byl špatný, měl nervy trošku. Ale každý to má v hlavě, zápasy si pamatujeme, uvědomovali jsme si, že předchozí prodloužení jsme nezvládli.

Bylo těžké se připravit na zápas s posledním v tabulce? Už jste zmínil, že jste Motor takto nebrali. Ale přece jen, na to posledním místě prostě je.
Na tabulku se takovým způsobem nedíváme. Myslím, že se dá hrát s prvním Třincem, stejně tak je těžké hrát s posledními Budějovicemi. Je to zápas od zápasu, vůbec to nemá co dělat s tím, kdo je na tom jak v tabulce.

Bodovali jste počtvrté v řadě.
Jsme rádi, že body sbíráme. Ale ty body v prodloužení, to je takové bodování nebodování. Soupeř vám vždycky uteče. Třeba v Litvínově nás to mrzelo.  Byl kousek za námi, chtěli jsme mu odskočit, ale o bod nás stáhl. Takže se musíme soustředit na další zápasy.

V lednu se většinou láme sezona. Cítíte, že přichází forma?
Máme trošku problém udržet si nějakou stálou výkonnost. Jeden dva zápasy zahrajeme dobře, pak zase máme takový, že se na to nedá dívat. V tom máme trošku mezery. Musíme být připravení a koncentrovaní na každý zápas, každého soupeře a takové výpadky si nedovolit

Další články