Zde může být vaše reklama.

Derby volejbalistek Dramatické momenty a třísetová výhra favorita

Dramatické momenty a třísetová výhra favorita

foto: Petr Pelíšek

01. 12. 2020 - 22:52

Druhý zápas ve dvou dnech, druhé derby, druhá třísetová výhra. Volejbalistky VK UP Olomouc se po Lize mistryň vrátili do extraligového módu zprudka a vítězně. V dohrávce 12. kola se v hale Univerzity Palackého střetly se Šternberkem. Derby sice skončilo očekávaným výsledkem 3:0 ve prospěch VK UP, ale bylo to drama

Domácí lídr tabulky od začátku ukazoval, kdo je favoritem. V prvním setu to bylo po šňůře servisů olomoucké kapitánky Valkové 8:0, Šternberk se pak díky polevení Olomouce dostal do hry (12:6), ale koncovku si účastník Ligy mistryň pohlídal. Po výsledku 25:20 vedly 1:0.
I první výměny druhé části patřily Olomouci (5:2), Sokol už však ztratil ostych, při podání Herdové otočil (5:7) a následně šel dokonce do pětibodového vedení (7:12), které navíc dokázal udržovat (10:15). Když se vysokoškolačkám nedařilo umazat ztrátu ani v dalších výměnách (17:21), bylo jasné, že koncovka bude dramatická. Představení vrcholilo, Olomoučanky si postupně vypracovaly tři setboly, až ten poslední však vedl ke kýženému účinku a po výsledku 28:26 k vedení 2:0.

To však byla labutí píseň šternberského odporu. Útok VK UP začal hned s prvními výměnami třetí sady (7:2) a tentokrát se nezastavil. Olomoucká výhra 25:18 zpečetila „povinné“ vítězství favorita v poměru 3:0.

„Za výkon můžu mladému týmu jen poděkovat. Holky předvedly hezké výměny i zákroky. Druhý set mohl být náš, ale rozhodla zkušenost Olomouce. Ve třetí sadě na nás pustili na podání těžkou váhu v podobě Pilepičové, která nás doslova rozbombardovala. Přesto holky chválím,“ řekl Jan Drešl, trenér Šternberka.

„Nebyl to moc pěkný zápas, byla v něm spousta nevynucených chyb. Začali jsme dobře, potom jsme polevili a postupně se kvůli tomu dostali do křeče. Na druhou stranu musím holky trochu omluvit, za poslední týdny toho mají hodně za sebou, včetně cesty do Itálie na Ligu mistryň. Nemůžu jim vytknout ztrátu bojovnosti a chuti, spíš koncentrace. Teď je před námi alespoň pár málo dní odpočinku, snad si odfrkneme a půjdeme dál,“ řekl Petr Zapletal, trenér VK UP Olomouc.

V pátek 4. prosince bude v rámci dohrávaného 6. kola extraligy hostit Šternberk od 17 hodin Olymp Praha a Olomouc se ve stejný čas představí v Prostějově.

VK UP Olomouc - TJ Sokol Šternberk 3:0 (20, 26, 18)

Rozhodčí: Ištvanech, Kavala
VK UP Olomouc: Madsenová, Valková, Nová, Stümpelová, Pilepičová, Schlegelová, libero Kulová. Střídaly: Kamidinová, Zilbermanová.
Šternberk: Látalová, Kneiflová, Šmídová, Herdová, Kořínková, Wańczyková, libero Slavíková. Střídaly: Jarošová, Vyjídáková.

Další články