Zde může být vaše reklama.

Interliga žen Házenkářky DHK Zora remizovaly s Iuventou

Házenkářky DHK Zora remizovaly s Iuventou

foto: Petr Pelíšek

12. 02. 2024 - 18:25

V 17. kole MOL ligy hrály házenkářky DHK Zora Olomouc doma s Iuventou Michalovce, tedy lídrem tabulky. Hanačky dokázaly uhrát nerozhodný výsledek, pro jejich slovenského soupeře to byla teprve druhá bodová ztráta v soutěžním ročníku.

Hanačkám se vůbec nepovedlo vstoupit do utkání. Iuventa po pěti minutách vedla 4:0, i v dalším průběhu dominovala, Zoře za dvanáct minut povolila pouze tři góly a sama vedla o šest. Ovšem pak se Olomouc vzchopila a začala ztrátu stahovat. Do poločasové pauzy šla už jen s tříbrankovým mankem. Zora měla i skvělý nástup do druhé poloviny a ve 40. minutě vyrovnala. Přesto si ale Michalovce vzaly vědění zpět a několikrát ještě odskočily. To zásadní se dělo od 56. minuty. Slovenky odskočily dvěma brankami do vedení, ale Daňková snížila na 26:27 v 59. minutě a pět sekund před koncem srovnala na 27:27 Protivánková.

„Jsem moc spokojená, holky ukázaly, že házenou hrát umí, že naše tendence je stoupající, a že chceme konečně body. Bod máme a doufám, že teď už to budou pořád jenom dva,“ řekl Lucie Fabíková, trenérka DHK Zora Olomouc.

DHK Zora Olomouc – Iuventa Michalovce 27:27 (12:15)

Nejvíce branek: Malinová 5, Možíšová 4, Roupcová 3 – Klučková 9, Popovcová 6, Habánková 4. Rozhodčí: Kirchner, Vacula. Sedmimetrové hody: 5/4 – 2/1, Vyloučení: 1:1. Diváci: 189.

Další články