Zde může být vaše reklama.

Sobota bude v Jeseníku patřit florbalu a streetbalu

Sobota bude v Jeseníku patřit florbalu a streetbalu

09. 06. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Na dvě velké sportovní události pod širým nebem se mohou těšit lidé v Jeseníku. Centrum města ožije v sobotu 10. června florbalem a streetballem. Fanoušci děrovaného míčku si přijdou na své přímo u radnice, kde se bude hrát na třech hřištích. „Akce Jeseník Open Air Floorball Cup 2017 se zúčastní týmy z celé republiky, a to především v kategorii dospělých. Třicet mužstev bude rozděleno do šesti základních skupin, hrací doba je 15 minut. Do dalších bojů pak postoupí první čtyři týmy ze skupiny, které si změří síly po dobu 2 x 10 minut,“ vysvětlil hlavní pořadatel akce Martin Trsťan.

videoprojektory web

První zápasy se odehrají v 8.30 hodin a ukončení turnajového maratónu se předpokládá ve 20 hodin. Na velkém florbalovém svátku se očekává účast i známých extraligových hráčů, například Marka Ďopana a Martina Zozuláka z Pardubic nebo děvčat, která hrají nejvyšší basketbalovou soutěž žen za Olomouc.  „Po dobu celé akce bude zajištěno občerstvení a reprodukovaná hudba,“ dodal za spoluorganizátory ředitel Městských kulturních zařízení Jeseník Jiří Juráš.

Streetbalobý turnaj začne v deset u Staříče
Druhou sportovní událostí, která oživí střed města, je tradiční streetballový turnaj. Ten začne v lokalitě u hotelu Staříč v 10 hodin a tříčlenná družstva budou soutěžit v celkem čtyřech kategoriích, od dětí ze základních přes střední školy až po dospělé. Kromě samotných zápasů se bude ještě soutěžit ve střelbě šestek a trojek. Den plný basketbalu pořádá jesenické občanské sdružení Na Smrťáku.
-ms-

Další články