Zde může být vaše reklama.

Stáj Nýznerov se chystá na sezónu, na další triumf na Velké Pardubické letos ještě nemyslí

Stáj Nýznerov se chystá na sezónu, na další triumf na Velké Pardubické letos ještě nemyslí

18. 04. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Slavný vítěz Velké Pardubické Maskul zatím nemá náledovníka. Stáj Nýznerov má ale podle jejího majitele Karla Zatloukala hned několik koní, kteří jsou na nejlepší cestě cenou trofej do Nýznerova v blízké budoucnosti vrátit. Sezónu jeho koně odstartují 7. května v Pardubicích.

reklama poutak

"Až začátek sezóny ukáže, jak na tom koně doopravdy jsou. Když vydrží zdraví, mohou se dva až tři dostat na Velkou Pardubickou," říká Karel Zatloukal. Koně od letoška trénuje polský trenér Grzegorz Wroblewski, který už Velkou Pardubickou se svými koňmi vyhrál třikrát. "Aby kůň Velkou Pardubickou vyhrál, musí se sejít několik věcí. Musí mít špičkové zdraví, špičkový původ, musí být vytrvalec, a mít bojovné srdce. V tuto chvíli máme ve stáji dva šestileté koně, kteří ty předpoklady mají, ale musejí vyzrát. Na dostih mohou od šesti let, ale to je málo. Když dávám koně na Velkou, musí být vyzrálý," říká Zatloukal.

Se začátkem sezóny se přitom pomalu ukazuje, který z koní se do nejslavnějšího dostihu dostane. V zahraničí už první závody proběhly, sezóna v Česku startuje až počátkem května v Parubicích.

-vb-

Další články