Zde může být vaše reklama.

V Olomouci stále populárnější šipkařský sport: Zvonaři jdou na Devils!

V Olomouci stále populárnější šipkařský sport: Zvonaři jdou na Devils!

09. 01. 2019 - 00:00

Bez většího zájmu médií a sponzorů došel šipkařský sport do bodu, kdy má v České republice 25 000 registrovaných hráčů. Jen na Olomoucku se hraje šest ligových skupin s možností postupu do celonárodní superligy. Psát ještě před několika lety o tom, že hrají Devils se Zvonaři, by nedávalo smysl. V roce 2019 je všechno jinak.

Šipky už dávno nejsou jen hospodskou kratochvílí, stávají se regulérním sportem. Celostátní média se na přelomu roku věnovala obsáhle bojům českého šipkaře Sedláčka na mistrovství světa a počet registrovaných šipkařů v České republice se neustále rozrůstá. Jen na Olomoucku se háže šest ligových soutěží.

"Fanoušků bylo minule tolik, že s nevešli do hostince," glosuje s mírnou nadsázkou "velikost" Hanušovické hospody na Bořivojově ulici jeden z organizátorů olomouckých šipkařských klání. Páteční chystaný souboj mezi Zvonaři a Devils je tak jen jedním z mnoha utkání, která se v Olomouci hází, nejen o toto utkání ale začínají mít zájem nejen samotní hráči. Zvonaři budou spoléhat na svoje eltošní posily Šroma a Kopačku, ve hře jsou důležité body v souboji o postupo do první ligy.

-ms-

Další články