Zde může být vaše reklama.

Volejbalistky Olomouce doma vládly a jsou krok od finále

Volejbalistky Olomouce doma vládly a jsou krok od finále

11. 04. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Jediné vítězství dělí volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc od postupu do extraligového finále. Ve třetím duelu semifinálové série play-off vyhrály vysokoškolačky na domácí palubovce nad Ostravou stejně jako v prvním utkání 3:0 a vedou nad ní 2:1 na zápasy. Olomoucké volejbalistky jako by chtěly v úvodu třetího semifinále odčinit sobotní zaváhání, které je stálo druhý zápas série v Ostravě, a do svého soupeře se pustily s velkou chutí.

Banner Florcenter

Jejich náskok postupně narůstal (5:1, 9:3), hosté se sice ještě jednou dotáhli (11:9), ale druhá polovina sady už patřila univerzitě. Ta opět navyšovala své vedení (14:9, 17:10) a nakonec zvítězila jistě 25:18.

Druhá část duelu nabídla podobný obrázek, vysokoškolačky měly znovu od jejího začátku navrch (5:2, 9:4), a když při servisu Struškové zvýšily na 15:5, bylo o osudu hry rozhodnuto. Univerzita Palackého povolila soupeři pouhých deset výměn a zvýšila na 2:0.

Pořádná bitva se strhla až ve třetím setu. V jeho úvodu šla Ostrava poprvé do vedení (1:3, 4:6), pak měly zase těsně více domácí hráčky (7:6, 12:10), které následně při podání Michalíkové šňůrou čtyř bodů odskočily na 17:13. V koncovce však jejich náskok opět roztál (21:18, 21:20) a k dílčímu vítězství měly v jednu chvíli dokonce blíž Ostravanky (22:23). Olomoucké družstvo ale v pravou chvíli zapnulo, vybojovalo následující tři výměny a po výsledku 25:23 i celý třetí semifinálový zápas.

„Soupeř opět potvrdil svou domácí roli a přehrál nás na servisu a v útoku. S výjimkou druhého setu jsme dnes ale předvedli lepší pasáže než v minulém olomouckém utkání. Musíme však hrát ještě bojovněji a na hraně rizika. Série pokračuje, těšíme se domů před naše fanoušky,“ řekl trenér Ostravy Zdeněk Pommer.

„První set byl po prohře v Ostravě pro nás dost důležitý, potřebovali jsme se v něm chytit. Naštěstí nám vyšel začátek, pomohla nám Katka Dudová na servisu, holky hrály pozorně v obraně a výsledkem byla vcelku jistá výhra,“ oddechl si domácí kouč Jiří Teplý. „Druhá sada byla z naší strany téměř bez chyb, měli jsme velmi dobrý servis a hostům prakticky nedali šanci. Pak už to bylo blízko, takže opět přišlo lehké znervóznění, na začátku třetího setu i několik nevynucených chyb, soupeř začal být nepříjemný na servisu a opět se chytil. Naštěstí nám ale neodskočil moc, takže jsme to nakonec zvládli. Dnešní důležité vítězství by mělo družstvo zklidnit a do čtvrtého utkání v Ostravě bychom si mohli věřit. Série sice ještě nekončí, ale chtěli bychom ji už dotáhnout k úspěšnému závěru,“ plánuje Teplý.

Možná poslední utkání tohoto semifinále se uskuteční v sobotu 14. dubna od 17 hodin v Ostravě. Olomoucký klub pořádá i na tento zápas autobusový výjezd pro fanoušky. Zájemci se mohou hlásit prostřednictvím e-mailu vkup@email.cz nebo na čísle 777 175 721. Dopravu hradí klub, fanoušek si na místě platí vstupenku. Odjezd autobusu je v 15 hodin od haly na Lazcích.

 
VK UP Olomouc - TJ Ostrava 3:0 (18, 10, 23)
Rozhodčí: Kavala, Velinov
Čas: 75 minut
Diváků: 800
Olomouc: Dudová, Košická, Sajdová, Napolitano Šenková, Michalíková, Strušková, libero Sainová.
Ostrava: Makauskaiteová, Zemanová, Čuboňová, Kojdová, Nachmilnerová, Valková, libero Chevalierová. Střídaly: Šípová, Diatková, Sedláčková, Žolnerčíková.
 
Adam Fritscher

Další články