Zde může být vaše reklama.

Volejbalistky Olomouce ve Středoevropské lize MEVZA podruhé neuspěly, doma nestačily v pěti setech na Maďarky z Békéscsabai

Volejbalistky Olomouce ve Středoevropské lize MEVZA podruhé neuspěly, doma nestačily v pěti setech na Maďarky z Békéscsabai

10. 10. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Po porážce na palubovce slovinského Braniku Maribor nastoupily volejbalistky VK UP Olomouc ke svému druhému utkání v rámci letošního ročníku Středoevropské ligy MEVZA doma proti maďarskému celku Békéscsabai RSE. Souboj finalistů uplynulého ročníku MEVZA Cupu začal lépe hostující úřadující vítěz soutěže, který rychle vedl o čtyři body (3:7). Olomoučanky se sice ještě dotáhly (8:10), poté však úvodní dějství prakticky rozhodla šňůra servisů Maďarky Glemboczkiové (8:17); univerzita nakonec uhrála jen šestnáct bodů.

videoprojektory web

Začátek druhé sady poslal střídavě do těsného vedení oba týmy, vysokoškolačky pak ale postupně navyšovaly svůj náskok (10:7, 16:10) a závěr setu již zcela ovládly - 25:14. Když potom ve třetí části odskočily domácí volejbalistky při podání Struškové ze stavu 10:8 na 15:8, zdálo se, že se utkání definitivně překlápí na olomouckou stranu. Jenže českému týmu nestačilo k úspěchu ani vedení 18:13 a 21:18. Postupně stahující Maďarky i díky servisu Medićové otočily na 21:24 a druhým proměněným setbolem šly zpět do vedení.

Hanačky se však nevzdaly, ve čtvrté sadě se houževnatému soupeři pokoušely několikrát bodově utéci a povedlo se jim to od stavu 11:11, kdy díky sériím Košické a pak Napolitano Šenkové na podání vedly 22:13. Po výsledku 25:15 tak musel o vítězkách rozhodnout tiebreak. Ten znovu lépe načala Univerzita Palackého (5:2, 7:5), hráčky Békéscsabai se ale vždy dokázaly dotáhnout a od stavu 9:9 samy zaútočily (9:13). Olomoucké volejbalistky sice ještě odvrátily dva mečboly, po výsledku 12:15 a 2:3 si však ve Středoevropské lize připsaly už druhou porážku.

„Je to další zbytečně prohraný zápas v této soutěži,“ láteřil trenér univerzity Jiří Teplý. „Po prvním setu, v němž soupeř velmi dobře servíroval a my se potýkali s přihrávkou, jsme se stabilizovali a set a tři čtvrtě jsme hráli slušně. Jenže v koncovce třetí sady, která byla stejně jako v Mariboru klíčová, jsme udělali spoustu zbytečných chyb, což nás stálo vítězství. Ještě jednou se zvedneme, abychom pak tytéž hloupé chyby zopakovali v závěru tiebreaku,“ mrzelo zkušeného kouče.

Další utkání MEVZA Cupu odehraje Olomouc v pondělí 15. října od 17 hodin opět v domácí hale proti slovenskému Strabagu VC Bratislava. Nejbližší soutěžní zápas ale čeká vysokoškolačky už zítra, ve čtvrtek 11. října znovu v pět odpoledne, kdy před vlastním publikem přivítají ve druhém extraligovém kole Sokol Frýdek-Místek.

VK UP Olomouc - Békéscsabai RSE (Maď.) 2:3 (-16, 14, -22, 15, -12)
Rozhodčí: Schimpl, Juráček (SVK)
Čas: 111 minut
Diváků: 350
Olomouc: Kubínová, Košická, Trnková, Napolitano Šenková, Michalíková, Sokolová, libero Kovářová. Střídaly: Kossányiová, Strušková, Dudová.
Békéscsabai: Tálasová, Glemboczkiová, Bodnárová, Perovićová, Mlinarová, Medićová, libero Molcsányiová. Střídaly: Szpinová, Szedmáková, Fábiánová, Pekáriková, Ivanovićová.
Adam Fritscher

Další články