Zde může být vaše reklama.

Jeseník nakonec sportovní halu postaví. Bez ohledu na (ne)schválení dotací

Jeseník nakonec sportovní halu postaví. Bez ohledu na (ne)schválení dotací

24. 05. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Sportovní halu postavíme. Takové je stanovisko jesenických radních, kteří nehodlají čekat na ministerský verdikt. "Finanční prostředky jsou v rozpočtu města vyčleněné, a pokud se nikdo z účastníků výběrového řízení na zhotovitele stavby neodvolá, práce by se mohly rozběhnout v polovině června," uvedlo město na svém oficiálním webu.

banner tour

Rozpočet na halu, která vyroste v blízkosti fotbalového stadionu a nově zrekonstruovaného městského koupaliště, je odhadován na 58 milionů korun bez DPH. Město Jeseník na výstavbu haly dostane 17 milionů od Olomouckého kraje, 15 milionů od jesenické firmy Campa-Net, dalších až 20 milionů mělo přitéct z ministerstva školství. Žádost o dotaci ale letos nebyla schválena. Jeseničtí radní ale chtějí postavit halu, kterou město potřebuje, i pokud dotace schválena nebude.

"Loni nám přitom tato dotace schválena byla. Nezačali jsme ale s demolicí staré, a projekt se na ministerstvu dostal do zásobníku projektů. Letos pak naše žádost neprošla, oficiálně z důvodu formálního pochybení při podávání žádost," sdělil k celé věci mluvčí jesenického Magistrátu Richard Kapustka.

Rada města v pátek vybrala zhotovitele stavby, ten ale ještě nebyl veřejnosti oficiálně oznámen. Pokud během lhůty na odvolání proti výsledkům výběrového řízení nedojde k průtahům, mohla by se hala začít stavět už v polovině června. "Termín na zhotovení podaly všechny firmy, které se soutěže účastnily, stejný, a to 260 dnů," dodal Kapustka. Pokud by tedy v Jeseníku začali stavět v červnu, byla by hala hotová a předaná k užívání koncem února následujícího roku.

Vlastimil Blaťák

Další články