Zde může být vaše reklama.

Aktualizováno: Skiareál Ramzová je uzavřen, nahlášeno šest bomb

Aktualizováno: Skiareál Ramzová je uzavřen, nahlášeno šest bomb

22. 01. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Skiareál Bonera Ramzová je dočasně uzavřen. Anonym nahlásil podle informací Hanáckého Večerníku na sjezdovce šest bomb, na místě jsou policisté. Skiareál prozatím na facebooku neurčitě informuje o uzavření minimálně do oběda. Evakuováno bylo asi tři sta osob.

"Dnes krátce po osmé hodině ráno jsme přijali anonymní oznámení o uložení blíže nespecifikovaného počtu bomb na blíže nezjištěném místě v lyžařském areálu v Ostružné na Jesenicku. Na místo bylo vysláno okamžitě několik policejních hlídek. Celý areál byl zajištěn a policisté ve spolupráci s hasičským záchranným sborem provádí evakuaci osob," sdělila v neděli dopoledne policejní mluvčí Iveta Urbánková. Na místo bylo přivoláno také několik policejních psovodů se speciálně vycvičenými psy na vyhledávání výbušnin, kteří provedou prohlídku areálu. Zdůrazňujeme, že se nejedná o areál na Ostružné, jak může působit zveřejněná policejní zpráva, ale o areál Bonera Ramzová. Policie v tiskové zprávě uvedla název obce Ostružná, protože Ramzová spadá pod Ostružnou. Na Ostružné i v Petříkově jsou ale vleky v provozu. Podle informací, které má Hanácký Večerník k dispozici, by měl být areál odpoledne otevřen.

Co hrozí anonymovi

Policisté současně zahájili intenzivní pátrání po autorovi anonymního telefonátu. Už dlouho se jedná o zpřísnění trestů za anonymní ohlašování neexistjících bomb. Například roce 2003 udělil soud mladíkovi z Odoleny Vody tři roky vězení za hlášení bomby na letišti. Rok podmínku v roce 2006 dostal vysokoškolský pedagog za to, že pohrozil letišti bombou. V roce 2010 dostal rok a deset měsíců ve vězení muž středního věku, který třikrát nahlásil bombu na soudu. A konečně předloni dostal šest roků padesátiletý muž z Brna. Několikrát oznámil uložení bomby v havlíčkobrodské nemocnici. Soudy postihy pomalu zpřísňují, o razantnějším postupu se ale stále jen jedná.

-vb-

Další články