Zde může být vaše reklama.

VIDEO UVNITŘ: Ramzová: Výhružky bombou přišly smskou

VIDEO UVNITŘ: Ramzová: Výhružky bombou přišly smskou

22. 01. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Dosud neznámý anonym, který ráno oháslil uložení několika bomb v lyžařském areálu Bonera na Ramzové, zaslal svoje výhružky smskou. Na místě se podle jeho zprávy měli nacházet nejen bomby, ale i atentátníci!

"Dnes před osmou hodinou ráno jsme obdrželi výhružnou smsku, že v areálu se nachází bomby a atentátníci. Okamžitě jsme zmobilizovali IZS a uzavřeli areál," informovalo vedení sjezdovky na facebooku. Jak to vypadalo přímo na místě, se můžete podívat na videu, které nám zaslala naše čtenářka. Nicol Jatiová.

https://www.youtube.com/watch?v=JHaSRIDxcBY

Policejní akce byla skončena o čtvrt na tři odpoledne, žádné bomby nalezeny nebyly a areál se vrátil do provozu. "Evakuováno bylo kolem 300 osob. Důkladnou prohlídkou celého areálu, včetně několika kilometrů sjezdovek a objektů,které se v areálu nacházejí,nebyl žádný nástražný výbušný systém nalezen," informovala po skončení policejní operace mluvčí Irena Urbánková.

Do opatření bylo nasazeno 25 policistů včetně policejního psovoda z Olomouckého a Pardubického kraje se speciálně vycvičenými psy na vyhledávání výbušnin, 10 hasičů Hasičského záchranného sboru z Jeseníku a 2 členové Horské služby. Policisté na případu usilovně pracují, vyhodnocují všechny získané informace a poznatky a po neznámém oznamovateli pátrají. V této souvislosti zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na pět let. Zjišťují také výši škody, která jednotlivým subjektům vznikla.

-vb-

Další články