Zde může být vaše reklama.

Anketa z Olomoucka 1. část: Koho budete v pátek a v sobotu volit?

Anketa z Olomoucka 1. část: Koho budete v pátek a v sobotu volit?

16. 10. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Mezi všemi průzkumy veřejného mínění a preferencí stran jsme se v redakci rozhidli dát prostor ne statistikám, ale přímo vám, voličům. Aby zazněla nejenom číselná data, ale také a především vaše názory, a důvody, proč jednotlivým kandidátům a stranám dáváte přednost. Anketu budeme na několik částí zveřejňovat až do voleb.

f1

Martin Svoboda, 57 let, Přerov
Budu volit levickové strany. Jakou, to jsem se ještě nerozhodl. Pravice mě nikdy neoslovovala a ve svém věku už na svých preferencích nebudu nic měnit. Moje děti mají na věci jiný názor a je nejlépe se politickým debatám vyhnout, což vzájemně respektujeme. Naposledy jsem volil sociální demokracii a myslím si, že můj hlas dostanou i letos.
 

f2

Jana Dvořáčková, 24 let, Olomouc
Budu volit ODS, stejně, jako jsem je volila před čtyřmi lety. Je ale škoda, že nemůžu dát negativní hlas a vyřadit ze druhého místa pana Sokola. Nechápu, jak někdo může kandidovat za jednu stranu a přitom pracovat na zaměstnanecký poměr pro TOP09. Měla jsem za to, že se to běžně ví, ale spousta lidí to ještě neví. Na mé preferenci pro stranu to ale nic nemění.
 

f3

Karolína Novotná, 19 let, Prostějov
Piráty. Myslím si totiž, že témata, která přinášejí ostatní strany, jsou zástupná a nedůležitá. Nebo jsou možná důležitá pro lidi, kteří nepřemýšlejí o věcech. Pro mě a mou generaci je zásadní transparentnost, otevřenost, a ta se u nás stále ještě nenosí. A samozřejmě zakroužkuju Vojtěcha Pikala, protože je to hezkej chlap.
 

f4

Marcela Minaříková, 34 let, Jeseník
Je vůbec dneska možné říct, že budu volit ANO, a nestydět se za to? Ale po pravdě, já se za to trochu stydím. Jenže nemám koho jiného volit. Ostatním stranám nevěřím, panu Babišovi taky ne, ale pořád je ta nedůvěra o něco menší. Takže budu volit menší zlo, a chápu, že to možná není správně, ale momentálně to tak cítím.
 

f5

Jana Stránská, 18 let, Olomouc
Topku. Možná nemají moc šancí, ale hlas jim dám. Jednak znám spoustu členů a jsou to sympaťáci, jednak si myslím, že dobré vztahy s Evropskou Unií jsou absolutní základ toho, v čem žijeme, a proč se máme dobře. Opravdu nechápu, proč chtějí některé strany z Unie vystupovat. Kam proboha?
 

f6

Antonín Pešek, 71 let, Uničov
Volím ODS a kroužkuju Zuzanu Majerovou. Stát potřebuje ve vládě ženské, protože jsou to matky, tak proto. My chlapi spolu moc bojujeme a to nedělá dobrotu. Můžeš válčit, ale ne pořád a ne proti všem, což se v současné době v politice bohužel děje. Je mi z toho smutno. Byl bych rád, kdyby spolu lidi uměli mluvit.
 

f7

Markéta Nová, 37 let, Olomouc
Vždycky jsem volila Zelené a tak to bude i letos. Všechny ty teorie, které hlásají ostatní partaje, jsou milé a pravdivé, ale to, co je kolem nás, co nás přesahuje, co bylo před námi a co nás přežije, se přece nedá chápat ani účetně, ani nacionalisticky, ani nijak jinak. Takže moje volba je jasná. Navíc věřím paní Vackové a mám ji moc ráda.
 

f8

Kamil Šišák, 31 let, Prostějov
To není o stranách, to je o osobnostech. V každé straně jsou lidi špatní a lidi dobří. Takže budu vybírat ne podle ideologie, ale podle toho, jestli ty lidi mám rád, a jestli jim věřím. Naprosto si třeba nedovedu představit, že bych volil sociální demokracii. Váňa je sice dobrý motorkář, ale špatný politik. Budu se asi rozhodovat mezi Top09, ODS a Svobodnými, ale uvidíme.
 

f9

Jan Martínek, 28 let, Přerov
Volby? Skoro se mi tam ani nechce jít. Stejně se nic nezmění a koryta zůstanou koryty. A když o tom tak přemýšlím, tak tam asi zcela určitě nepůjdu.
-red-

Další články